Nigella Lawson se je s svojimi oddajami in knjigami uveljavila kot prva kuharska zvezdnica na Otoku. Foto: EPA
Nigella Lawson se je s svojimi oddajami in knjigami uveljavila kot prva kuharska zvezdnica na Otoku. Foto: EPA
Trenutek, ko je Saatchi na svoj rojstni dan zagrabil soprogo za vrat, je ujel neki amaterski fotograf, ki je fotografije nato prodal tračarskim revijam. Foto: Youtube

Britanska televizijska kuharica naj bi več kot desetletje vsak dan uživala kokain, marihuano in zdravila na recept, kar naj bi bilo delno tudi razlog za javni spor, ki ga je imela poleti v neki londonski restavraciji s svojim takratnim možem, Charlesom Saatchijem.
70-letni Saatchi, nekdanji oglaševalski tajkun, je takrat svojo 53-letno ženo stisnil za vrat, kar so ujeli paparaci in na Otoku je zaradi tega izbruhnil precej velik škandal. Julija je Saatchi sporočil, da je vložil zahtevek za ločitev od Lawsonove.

Italijanski prevarantki?
Nove navedbe o mamilarskih navadah zvezdnice so prišle na dan ob razsodbi, da lahko nekdanji pomočnici Lawsonove v okviru svoje obrambe izkoristita njen "slab značaj". Italijanski sestri Francesca in Elisabetta Grillo sta obtoženi, da sta (zdaj nekdanja) zakonca Saatchi-Lawson z uporabo službene bančne kartice oškodovali za več kot 300.000 funtov.

Sestri Grillo, ki ju Lawsonova opisuje kot svoji "kuhinjski zaupnici", se branita, da jima je Lawsonova dovolila zapravljati denar za počitnice in dizajnerska oblačila, če zadržita njeno "malo umazano skrivnost" pred Saatchijem. Po poročanju Telegrapha sta sestri za Nigello delali deset let.

Saatchi "osupel"
Saatchi je dejal, da je bil "popolnoma osupel" nad razsežnostjo domnevnega uživanja mamil svoje nekdanje žene in jo v elektronskem pismu označil za "Higello" (v zelo prostem prevodu: Zadeta Nigella) in dejal, da sta z 19-letno hčerko Cosimo "napumpani z mamili".
"Zdaj jo bosta Grillovi odnesli nekaznovani izključno zato, ker si bila napumpana z mamili in si jima pustila, da zapravljata po mili volji. In, da, verjamem vsaki besedi, ki sta jo izrekli," je zapisal poslovnež v pismu ženi.

Lawsonova je po včerajšnji tišini danes na Twitterju objavila nov recept za praznični kolač, ob njem pa pripis, da je to "popoln recept, s katerim se lahko zahvalim za vso vašo podporo in za tiste, ki ste #teamNigella". Kuharico so podprli tudi družinski člani - njena svakinja Rosa Monckton je tako zapisala: "Osramočen moški je veliko nevarnejši kot ženska #nigella."

Tožilka Jane Carpenter pa: "Te navedbe obrambe so skrajno kvantaške, njihov tajming pa ni nobeno naključje."