Upravnik naj ne bi bil obveščen o tekmi. Foto: Reuters
Upravnik naj ne bi bil obveščen o tekmi. Foto: Reuters

Ekipa Ultramarina z otoka Sao Nicolau bi morala gostiti prvo srečanje polfinala, a so vrata njenega stadiona ostala zaklenjena. Razlog za to je bil precej nenavaden upravnik, ki skrbi za ključe, se namreč ni pojavil.

Igralci, trenerji, sodniki, delegat in navijači so tako ostali pred zaprtimi vrati in dve uri zaman čakali na upravnika, ki jim ga na noben način ni uspelo priklicati. Tekmo so bili nato primorani prestaviti.

Nogometna zveza je zdaj sporočila, da bodo najprej izvedli povratno tekmo polfinala, čeprav prva tekma sploh še ni bila odigrana. Poleg tega je bil sprožen disciplinski postopek proti ekipi Ultramarina, ki jo bo v najboljšem primeru odnesla z opominom, v najslabšem primeru pa ji grozi celo izključitev iz tekmovanja.

Občinska oblast, ki ima v lasti stadion, krivdo prelaga na državno nogometno zvezo, ki naj občine ne bi obvestila o tekmi in zato tam tudi ni bilo moč najti upravnika s ključi.

Ekipa Ultramarina sicer še nikoli ni osvojila prvenstva, medtem ko je Mindelense najbolj uspešna ekipa na Zelenortskih otokih naslov državnih prvakov so osvojili že dvanajstkrat.