Bearu ni uspelo doseči dogovora z Discoveryjem. Ta naj bi od pustolovca zahteval, da začne snemati oddaje z drugačnimi vsebinami. Foto: EPA
Bearu ni uspelo doseči dogovora z Discoveryjem. Ta naj bi od pustolovca zahteval, da začne snemati oddaje z drugačnimi vsebinami. Foto: EPA


37-letni Britanec - ki je šest sezon svetoval, kako preživeti v naravi - Bear se v oddajah poda v oddaljene dele sveta, prikazuje pa, kako preživeti le z uporabo materialov, ki jih najde v naravi. Oddajo predvajajo v več kot 200 državah po vsem svetu.

Mojstru za preživetje v divjini, ki je začel snemati oddaje Man vs. Wild leta 2006, se ni uspelo dogovoriti z Discoveryjem o dveh novih projektih, zaradi česar so se producenti kanala odločili prekiniti sodelovanje z njim. "Zaradi stalnega pogodbenega spora z Bearom se je Discovery odločil prekiniti vse poslovne vezi z njim," so potrdili pri Discovery Channelu za The Hollywood reporter.

Bearova tiskovna predstavnica Heather Krug je prav tako potrdila govorice, sporočila pa je tudi, da se njen nadrejeni že veseli novih projektov: "Bearov namen je vedno bil, da njegove oddaje o preživetju vidi ves svet, veliko pa je tudi tvegal z odločitvijo, da le Discovery predvaja priljubljene in nagrajevane oddaje. Na žalost Bearu in Discoveryju ni uspelo doseči medsebojnega dogovora o novem programskem obdobju, Grylls pa se ne strinja z odločitvijo Discoveryja, da prekinejo vse trenutne produkcije."

A vsem oboževalcem Beara Gryllsa ni treba pretirano skrbeti, saj bo, kot je Krugova razkrila, tudi v prihodnje njegovo življenje prežeto z avanturami: "Bear je oboževal celotno potovanje oddaje Man vs. Wild in z veseljem pričakuje nadaljnja snemanja vrhunskih vsebin za zvesto občinstvo."

Bear: Preživel bom tudi odpoved!
Bear, ki pravi, da bo preživel tudi odpoved Discoveryja, je na svojem profilu na Twitterju napisal: "Super ponosen na svojo ekipo in vse, kar smo zgradili z Man Vs. Wild. Veselimo se naslednjega niza Avantur!"

37-letnik, ki je s svojimi podvigi navdušil tudi številna slavna imena - Jaka Gyllenhaala in Willa Ferrella, ki sta se Gryllsu pridružila na njegovih avanturah -, je vsem svojim oboževalcem na koncu sporočil: "Ne pojdite tja, kamor pot lahko vodi, namesto tega pojdite raje tja, kjer poti ni, in pustite svojo sled."