Zmagovalko je med tremi finalistkami izbral glas ljudstva. Foto: Youtube
Zmagovalko je med tremi finalistkami izbral glas ljudstva. Foto: Youtube

Zmagovalka britanskega lepotnega tekmovanja, ki ga sponzorira Lorraine Cosmetics, ima namreč po statistiki matematično popoln videz.
Ne le, da je obraz 18-letne Florence popolno simetričen, ponaša se tudi s popolnim razmerjem med usti, očmi, brado in čelom. Znanstveniki trdijo, da bi morala pri obrazu popolnih razmerij razdalja med očmi predstavljati 46 odstotkov celotne širine obraza. Kot poroča Kent Online, je pri Colgatovi to razmerje 44 odstotkov.

Po besedah Carmen Lefèvre, podiplomske študentke na univerzi St. Andrews, pa k lepoti mlade Britanke prispevajo še drugi dejavniki: "Velike oči, visoke ličnice in polne ustnice so klasični znaki lepote."

Naravna lepota kot ideal
Na tekmovanju, imenovanemu Lorraine: Naked (Lorraine: Gole), so ocenjevali tekmovalke (8.000 jih je bilo skupaj) brez ličil, sodelovala pa so lahko le tista dekleta, ki se niso podale na kakšno lepotno operacijo. Skratka, ocenjevali so naravno lepoto.

Colgatova se je uvrstila med tri finalistke, glas ljudstva pa jo je postavil za zmagovalko. Njen obraz bo zdaj mogoče občudovati na plakatih za trgovine Superdrug po vsej Angliji.

Angleška lepotica je vpisana v zadnji letnik gimnazije v Dealu, študirati namerava ekonomijo, za zdaj pa ob sobotah še dela v lokalni "fish and chips" (ocvrte ribe in krompirček) prodajalni. Ne izključuje tudi kariere v manekenstvu.