Vozila v slabem stanju lahko predstavljajo veliko nevarnost za prometno varnost (slika je simbolična). Foto: EPA
Vozila v slabem stanju lahko predstavljajo veliko nevarnost za prometno varnost (slika je simbolična). Foto: EPA

Policija je na tovornjak nadela lisice, ki jih je voznik nato poskušal sneti, odstranjene registrske tablice je želel zamenjati s papirnatimi, policisti pa so morali nazadnje iz pnevmatik spustiti zrak, da so voznika končno le ustavili.

Pri pregledu ustavljenega majhnega tovornjaka so policisti ugotovili, da so blažilci popolnoma uničeni in so že udarjali ob karoserijo, zarjaveli deli vozila so bili deloma premazani s silikonom in kitom, levi žaromet je bil prekrit s folijo namesto s steklom, vozilo je prav tako izgubljalo tudi veliko goriva. Čeprav je bil po navedbah policije tovornjak v tako slabem stanju, da je predstavljal veliko nevarnost za prometno varnost, je voznik na vsak način želel z vozilom v Italijo.

Ker se je tovornjak lahko zagnal s stikalom, so policisti nanj za vsak slučaj nadeli lisice, da bi vozniku preprečili nadaljnjo vožnjo, odstranili so registrske tablice in vozniku naložili plačilo varščine, nato pa odšli. Kmalu zatem pa je policija prejela klic očividca, ki je sporočil, da želi Italijan narediti vse, da bi nadaljeval pot. Policisti so se vrnili in pnevmatik nazadnje izpustili zrak, da bi uporniškega voznika končno ustavili, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.