Psa uri prej motita, kot da bi si z njima kaj pomagal ... Foto: Weibo
Psa uri prej motita, kot da bi si z njima kaj pomagal ... Foto: Weibo
Vang Džjanlin
Vang Džjanlin je 'težek' več kot 30 milijard evrov. Foto: Reuters

Vang Sikong je edini sin Vanga Džjanlina, direktorja nepremičninskega giganta Dalian Wanda Group. Poslovneža je revija Forbes nedavno uvrstila na seznam 30 najbogatejših Kitajcev, njegovo premoženje naj bi bilo vredno kar okoli 34 milijard evrov.

Nič čudnega torej, da se v bogastvu koplje tudi njegov 27-letni sin, ki je zvezda stalnica kitajske družbene scene. Nedavno pa je razburil mnoge sodržavljane, ko je na omrežju Weibo objavil fotografijo svojega psa, haskija Kekeja, na kateri je videti, kako se mu z obeh prednjih tačk svetita zlati Applovi uri. Oba "okraska" skupaj sta vredna več kot 36.000 evrov.

Keke ima na Weiboju celo "svoj" blog, na katerem njegov lastnik opisuje različne prigode iz življenja svojega štirinožca. Ob fotografiji Kekeja z urama okoli tačk je Vang zapisal: "Imam novi uri! Moral bi sicer kupiti štiri, saj imam štiri dolge tačke, a da ne bi bil videti preveč 'tuhao' (slabšalni kitajski izraz za novodobne bogataše), sem se odločil, da bosta dve dovolj. Imate tudi vi kaj takšnega?"

Seveda se je pod tem zapisom vsul plaz kritik, v katerih so običajni državljani opozarjali na metanje denarja skozi okno in prepad med najpremožnejšimi in tistimi, ki morajo trikrat obrniti vsak "cekin".

V kitajski Applovi trgovini vsaka izmed takšnih ur stane več kot 18.000 evrov, povprečna mesečna plača v Pekingu pa je 850 evrov.