'Plaz' zadnjic pred katedralo v Helsinkih, ki ima znamenito zeleno kupolo in je bila zgrajena med letoma 1830-1852. Foto: Instagram
'Plaz' zadnjic pred katedralo v Helsinkih, ki ima znamenito zeleno kupolo in je bila zgrajena med letoma 1830-1852. Foto: Instagram
Helsinki
Finci so kartonaste podobe izzivalne raperke razgrabili. Foto: Facebook

32-letnica bo v začetku julija glavna zvezdnica poletnega festivala Summer Up v Lahtiju, zato so se prireditelji odločili za zelo domiselno tržniško potezo, o kateri so poročali skoraj po vsem svetu. Na stopnice pred katedralo, ki je ena glavnih turističniih znamenitosti Helsinkov, obenem pa je v njej tudi sedež finske protestantske cerkve, so položili tisoč fotografij Nicki Minaj.

"Tista" fotografija
A ne katerih koli, ampak tistih z naslovnice njenega albuma Anaconda iz leta 2014. Nicki na fotografiji čepi in kaže razgaljeno zadnjo plat, ki je verjetno prav tako slavna kot njene pesmi. Nicki v rožnatih tangicah so lahko ljudje odnesli tudi domov, prireditelji festivala pa so jih spodbudili, naj objavijo čim bolj "odštekane" fotografije s kartonasto Nicki in jih s ključnima besedama #MyNicki objavijo na družbenih omrežjih.

Hkrati poteka tudi nagradna igra, saj so v štiri kartone skrili tudi dvodnevno vstopnico za festival. Prebivalci finske prestolnice in drugih mest pa bodo morali imeti oči na pecljih vse do konca meseca, saj prireditelji Summer Upa napovedujejo, da bodo presenečali še naprej in da bodo morda še na kakšno nenavadno mesto skrili vročo fotografijo Nicki Minaj.

Summer Up bo potekal 3. in 4. julija v Lahtiju, ki je sicer znano zimsko športno središče. Festival ima več kot desetletno tradicijo, v dveh dneh pa pričakujejo okoli 30.000 obiskovalcev. Nicki Minaj je najbolj slavno ime med nastopajočimi, preostali bodo večinoma finski glasbeniki.