Kosilo z Buffettom velja med finančnimi krogi sveta za veliko čast, povečalo pa naj bi tudi sloves najvišjih ponudnikov. Foto: EPA
Kosilo z Buffettom velja med finančnimi krogi sveta za veliko čast, povečalo pa naj bi tudi sloves najvišjih ponudnikov. Foto: EPA

81-letni Buffett je tudi letos pripravil dražbo, na kateri so se dražitelji potegovali za kosilo s finančno legendo v New Yorku, največ pa je za obed z milijarderjem ponudil neznani moški, s prejetimi 2,8 milijona evrov pa je Buffett podrl svoj lastni rekord. Lani je kosilo na dražbi prodal "le" za nekaj več kot dva milijona evrov.

Neznani ponudnik bo lahko tako letos z Buffettom skupaj s sedmimi prijatelji obedoval v newyorški restavraciji Stakehouse Smith & Wollensky. Dražba se je začela z izklicno ceno 20.000 evrov. Kmalu je cena narasla na pol milijona evrov, na koncu pa na 2,8 milijona evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Dobrodelni bogataš
Denar bo šel v dobrodelne namene. Buffett vsako leto denar daruje fundaciji Glide, ki pomaga brezdomcem v San Franciscu. Na zadnjih 13 dražbah je za fundacijo zbral že nekaj več kot devet milijonov evrov.

Warren Buffett, ki velja za vlagateljsko legendo, je izvršni direktor holdinga Berkshire Hathaway, in je s približno 50 milijardami ameriških dolarjev tretji najbogatejši človek na svetu. Kljub vsemu bogastvu pa naj bi živel precej preprosto, veliko denarja pa namenja dobrodelnim organizacijam. Warren naj bi tako celotno premoženje po svoji smrti namenil dobrodelni fundaciji svojega dobrega prijatelja, Microsoftovega milijarderja Billa Gatesa.