Objava ima že več kot 50.000 všečkov in 15.000 komentarjev. Foto: Facebook stran Sarah Palin
Objava ima že več kot 50.000 všečkov in 15.000 komentarjev. Foto: Facebook stran Sarah Palin

Fotografija je ameriško javnost spomnila na ravnanje še enega nekdanjega kandidata za predsednika ZDA Mitta Romneyja, ki je nekoč peljal svojega psa privezanega na streho avtomobila. Toda zgodba za fotografijo šestletnega Triga, ki boleha za Downovim sindromom, je drugačna.

Mladenič je izkoristil družinskega labradorca, da se je lahko povzpel h koritu. Pri tem pa je pes - vsaj na fotografiji - popolnoma miren. "Naj se v letu 2015 vse ovire spremenijo v odskočne deske na poti naprej," je zapisala ob tem Palinova in nadaljevala: "Na to me je pravkar spomnil Trig. Odločen, da mi bo pomagal pri pranju posode, ne da bi mu pomagala h koritu, sem ga ovirala skupaj z lenim psom. Toda sam si je utrl pot," je še zapisala nekdanja kandidatka ameriških republikancev za podpredsednico ZDA.

Objava na Facebooku je le v nekaj urah dosegla več kot 50.000 všečkov in 12.000 komentarjev. Med njimi so bile obtožbe, da gre za zlorabo živali, pa tudi hvale najmlajšega izmed petih sinov Palinove za iznajdljivost.