Zanimivosti
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.3 od 3 glasov Ocenite to novico!
Rio Ferdinand
Rio Ferdinand se je podal novim izzivom nasproti. Foto: Reuters

Dodaj v

Rio Ferdinand z nogometnih zelenic v boksarski ring

Zaprosil je za profesionalno boksarsko licenco
20. september 2017 ob 16:02
London - MMC RTV SLO, STA

Nekdanji angleški nogometni zvezdnik Rio Ferdinand se je dve leti po nogometni upokojitvi odločil za nov življenjski izziv - našel ga je v boksarskem ringu.

38-letni nekdanji reprezentančni branilec želi svojo veliko strast do boksa spremeniti v poklic. Kot je poročal Daily Telegraph, je britansko boksarsko zvezo zaprosil za profesionalno boksarsko licenco.

Ferdinand, ki je osrednji del nogometne kariere preživel v majici Manchester Uniteda, je za angleško reprezentanco zbral 81 nastopov. Njegova strast zunaj nogometnih zelenic pa je bila povezana z boksom, ki je postal več kot le konjiček. Ferdinand namreč ni bil le gledalec boksarskih dvobojev, temveč je boks tudi treniral, ravno boks mu je pomagal preživeti najtežjo življenjsko preizkušnjo, hudo bolezen žene Rebecce Ellison in matere njegovih treh otrok, ki je umrla za posledicami raka na dojkah leta 2015.

Ferdinand ne bo prvi nogometaš, ki je nogometne čevlje zamenjal za boksarski ring in boksarske rokavice. Nekdanji napadalec angleškega moštva Sheffield United Curtis Woodhouse je leta 2012 osvojil naslov britanskega prvaka v polvelterski kategoriji.

D. S.
Rio Ferdinand
Rio Ferdinand
Rio Ferdinand
Rio Ferdinand
Prijavi napako
Komentarji
GeorgeB
# 21.09.2017 ob 00:26
Zmeri se mi je zdel mal delikventen...
Kazalo