Priznanja za življenjsko delo so dobili Nada Lavrič, dolgoletna sodelavka Informativnega programa Televizije Slovenija, športni komentator Sergio Tavčar  ter režiser in scenarist Tugo Štiglic. Foto: Matej Kolaković
Priznanja za življenjsko delo so dobili Nada Lavrič, dolgoletna sodelavka Informativnega programa Televizije Slovenija, športni komentator Sergio Tavčar ter režiser in scenarist Tugo Štiglic. Foto: Matej Kolaković
Direktor javnega zavoda Marko Filli je podelil priznanja 29 posameznikom in ekipam. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Direktor RTV-ja Marko Filli je priznanje za nadpovprečne dosežke v preteklem letu vročil tudi MMC-jevima novinarkama Maji Kač in Ani Svenšek. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

Potem ko je MMC novembra lani za spletno mesto ob 100. obletnici prve svetovne vojne dobil pohvalo Društva novinarjev Slovenije, sta Ana Svenšek in Maja Kač, ki ustvarjata in urejata omenjeno spletno mesto, danes iz rok direktorja RTV-ja Marka Fillija prejeli priznanje za izjemne oz. nadpovprečne delovne dosežke v preteklem letu.

V obrazložitvi priznanja za izjemne oz. nadpovprečne delovne dosežke v preteklem letu je vodstvo RTV Slovenija zapisalo: "Projekt si je v letu dni pridobil množico zvestih bralcev, dober sloves med strokovno javnostjo, bralce spletnega mesta pa spodbudil, da po družinskih arhivih poiščejo pričevanja svojih prednikov. Večkrat tedensko pripravljata novinarske prispevke, v katerih skušata osvetliti vse vidike te vojne."

Priznanja za življenjsko delo so prejeli: Nada Lavrič, dolgoletna ustvarjalka informativnega programa Televizije Slovenija, prodorna in zahtevna urednica Odmevov, s čutom za zgodbe, ki zahtevajo veliko poguma in ustvarjalnosti, pa je v svoji praksi vzgojila tudi številne novinarje in voditelje naše televizije; režiser in scenarist Tugo Štiglic, ki se je s filmoma Poletje v školjki 1 in 2 usedel v srca mladih, razumevanje tega ciljnega občinstva ga je pripeljalo tudi v uredništvo otroškega in mladinskega programa, kjer je z veliko pripadnosti in požrtvovalnosti vrsto let ustvarjal osupljivo filmografijo; in Sergio Tavčar, ki spada med najprepoznavnejše športne komentatorje v širšem medijskem prostoru. V skoraj 40-letni poklicni karieri na koprski televiziji je navduševal in še vedno navdušuje gledalce z izvirnimi, vedno strokovno dovršenimi, a hkrati čustvenimi in na trenutke celo šaljivimi športnimi komentarji.

Podelili so še šest častnih priznanj za prispevek k ugledu in razvoju zavoda, in sicer: Cirilu Galetu, Janezu Kranjcu, Malim sivim celicam (Njegošu Maraviču, Darku Hederihu, Marijanu Škvorcu), Edvardu Pukšiču, Francu Stražišarju, posmrtno pa je priznanje prejela Sonja Lužar. Razglasili so tudi pet nagrajencev za izjemne dosežke v daljšem časovnem obdobju, to so: Mirta Berlan, Irena Bočko, Matjaž Culiberg, Marko Fabiani, Mica Puc Ornik.

Priznanja za nadpovprečne dosežke v preteklem letu so poleg Maje Kač in Ane Svenšek prejeli še: Barbara Brezavšček Stegeman, Nina Cverlin, Marjan Drobnič, Ekipa Vala 202 - Projekt Soči, FIRBCOLOGI (Martina Peštaj, Marko Naberšnik, Natalija Gajšek), Alojz Gačnik, Jaka Hemler, Maja Kač in Ana Svenšek, Igor Likar, Marisa Macchi, Valentin Pečenko, ekipa radijskega dokumentarca ZADNJI PRIČEVALCI, SPOMINI INTERNIRANCEV ITALIJANSKIH FAŠISTIČNIH TABORIŠČ (Saša Petejan, Armando Šturman, Neva Zajc, Janko Petrovec, Leonardo Klemenc, Tadej Tadič), Milica Prešeren, ekipa oddaje PRI PSIHIATRU (Mateja Perpar, Klemen Markovčič, Nejc Zupančič, Carmen L. Oven), Bernard Vrh.

Nagrade za najbolj kakovostne RTV-vsebine
Nagrade za najbolj kakovostne RTV-vsebine