Poroka se je odvila na Blejskem gradu. Foto: BoBo
Poroka se je odvila na Blejskem gradu. Foto: BoBo
Voditeljica je skupaj z ruskim parom najprej obiskala Ljubljanski grad. Foto: Slovenija Business&Living

Pretekli teden so v Ljubljani in na Bledu snemali rusko oddajo Žana poroči!, v kateri ruskim parom, ki se želijo poročiti, pripravijo poroko v tujini. Tokrat so mladi par peljali v Slovenijo. "Zelo sta zadovoljna z izbiro, saj je bila to tudi ena izmed držav, ki sta jo sama navedla kot destinacijo, kjer bi se želela poročiti. Ženin je nekaj časa delal v Črni gori in je bil zelo navdušen nad njo in sosednjimi državami," je o tem, kaj o Sloveniji meni ruski par, povedala slovita ruska voditeljica Žana Badoeva.

Rusa je najprej čakal ogled ljubljanskega gradu, nato se je ekipa podala na Bled. Tam sta si (zdaj že) mladoporočenca izbrala poročna prstna, nevesta je poiskala obleko, čakale pa so ju tudi slovenske tradicionalne preizkušnje, od odkupa neveste s košnjo trave oziroma žaganjem drv do ceremonij na sam dan poroke.

"Naloge smo izbirali tako, da prikažemo tiste najbolj značilne v Sloveniji. Menim, da sta jih tako ženin kot nevesta zelo dobro opravila. Moram pa povedati, da sta bila malo presenečena, ampak v dobrem pomenu," je še povedala Badoeva. Sama poroka se je odvila na Blejskem gradu, kaj točno se je dogajalo in katere naloge sta morala Rusa izpeljati, pa ustvarjalci oddaje niso želeli izdati. "Povem lahko samo, da je bila poroka izjemno lepa. Pri pripravi pa smo upoštevali predvsem tradicijo Gorenjske regije, tako da je mladoporočenca čakalo kar nekaj presenečenj," ni želela preveč razkriti simpatična voditeljica.

Žana je povedala tudi, da so si slovenske in ruske poroke precej podobne, le uradni del je pri nas bolj sproščen: "Opazila sem, da v Sloveniji uradni del poroke poteka bistveno bolj sproščeno in zabavno kot v Rusiji. Pa recimo, da na zabavi nimate tako imenovanega tamada, ki v Rusiji zabava goste z različnimi nalogami. Ampak to velja za tiste klasične poroke, za katere pa se odloča vedno manj ljudi."

Oddaja Žana poroči! je sicer relativno nova, je pa Badoeva pare do zdaj uspešno poročila že v Gruziji, Šrilanki, Španiji, Franciji, Švici, Grčiji, Nemčiji in na Švedskem. In kje je bilo najzanimiveje? "Vsaka država ima zelo zanimive obrede in tradicije, zato težko rečem, kaj je bilo najzanimiveje. Zdaj se spomnim Gruzije, kjer so nevesto ugrabili že takoj na letališču in to je bil šok tako za njo kot za ženina," je odgovorila Badoeva.

Oddaja bo na ruski televiziji Pjatnica predvajana čez približno mesec dni, takrat pa bomo lahko izvedeli tudi več o tem, kakšne naloge sta morala opraviti mladoporočenca.