Na razstavi bodo razstavili tudi do zdaj neobjavljene fotografije Audrey Hepburn (fotografija je simbolična). Foto: EPA
Na razstavi bodo razstavili tudi do zdaj neobjavljene fotografije Audrey Hepburn (fotografija je simbolična). Foto: EPA

Na tisoče negativov, med njimi slik Audrey Hepburn in Dirka Bogarda, je na Douglasovem domu našel njegov sosed Roger Bamber. Na razstavi na Douglasovem domu bo na ogled 30 fotografij.

Douglas je fotografije posnel v 40., 50. in 60. letih prejšnjega stoletja. V svoj objektiv je lovil igralce iz zlate dobe Hollywooda, med njimi Rogerja Moora, Petra Sellersa in Garyja Cooperja, v arhivu pa je mogoče najti tudi fotografije nekdanjega ameriškega predsednika Harryja Trumana.

Poleg Bamberja fotografije iz Douglasovega arhiva preiskuje tudi Nigel Swallow. Oba sta fotografa, po njunih predvidevanjih pa naj bi jima urejanje Douglasovih fotografij in njihovo ustrezno arhiviranje vzelo vsaj leto dni, poroča britanski BBC.

"Naša osrednja prioriteta je ohranitev Douglasovega dela," je še dejal Swallow.

Douglas, ki se je rodil v britanskem Sussexu, se je mlad preselil v Teksas, pozneje pa v Kalifornijo. Ker je bil poznan po svojem hitrem delu, se ga je prijel vzdevek Speedy George. Vrsto let je bil sodelavec popularnega fotografskega časopisa UK Picture Post, ki je v Veliki Britaniji izhajal med letoma 1938 in 1957. Umrl je leta 2010.