Liani so moški najverjetneje plačevali za poroke, saj so tako lahko pridobili stalno prebivališče v ZDA. Foto: EPA
Liani so moški najverjetneje plačevali za poroke, saj so tako lahko pridobili stalno prebivališče v ZDA. Foto: EPA

Pred dnevi je roka pravice ujela "serijsko nevesto" iz New Yorka, potem ko so oblasti ugotovile, da je v preteklosti "žonglirala" s kar osmimi možmi hkrati in se v enem letu šestkrat poročila.

39-letni Liani je tožilstvo očitalo prevaro, po navedbah tožilcev je lagala pri izpolnjevanju dokumentacije za svojo zadnjo poroko leta 2010. Grozi ji zaporna kazen do štirih let, če sodišče ugotovi, da je kriva, vendar Barrientosova vztraja, da je nedolžna.

Po arhivskih podatkih zvezne države New York se je Liana od leta 1999 poročila kar desetkrat, leta 2002 je usodni "da" dahnila kar šestkrat v več različnih mestih. Vsi njeni možje so v ZDA prišli iz tujine, med drugim iz Egipta, Pakistana in Malija, zato so v primer vključili tudi uradnike iz služb za priseljevanje.

Do konca leta 2002 se je Barrientosova poročila devetkrat, nato pa se je ustalila za osem let. Šele ko se je marca 2010 poročila s svojim najnovejšim možem, je storila usodno napako. Ob prijavi za poročno licenco je namreč zatrdila, da nikoli ni bila poročena. Po navedbah tožilstva je 39-letnica trenutno poročena s štirimi, nekoč pa je istočasno imela kar osem mož.