Črni maček je prinesel srečo medicinski sestri. (Fotografija je simbolična.) Foto: EPA
Črni maček je prinesel srečo medicinski sestri. (Fotografija je simbolična.) Foto: EPA

Črni maček po imenu Tommaso je postal najbogatejši maček na svetu – njegova 94-letna lastnica, ki je umrla prejšnji mesec in ni imela živečih sorodnikov, je vse svoje bogastvo zapustila svojemu hišnemu ljubljenčku, katerega so našli na rimskih ulicah.

Maria se je sčasoma začela bati za prihodnost svojega mačka, zato je maja 2009 napisala oporoko, v kateri je vse svoje premoženje zapustila Tommasu. Ker po italijanskem zakonu maček ni mogel postati lastnik vsega bogastva, je Maria od svojih odvetnikov zahtevala, da najdejo neko združenje za zaščito živali, ki bo z isto vnemo kot ona skrbelo za Tommasa.

Ker starke nobeno združenje ni prepričalo, se je odločila, da bo svojega mačka in bogastvo zapustila medicinski sestri Stefanii, ki je zadnje mesece skrbela zanjo.

"Navezala se je na medicinsko sestro, prepričani pa smo, da je Stefania prava oseba, ki bo poskrbela, da se uresničijo vse želje stare gospe. Ona ima prav tako rada živali," je za Messagero izjavila ena izmed odvetnikov, Anna Orecchioni.