Darilna škatla s plastičnimi ščurki in potrdilom o posvojitvi živali. Foto: Reuters
Darilna škatla s plastičnimi ščurki in potrdilom o posvojitvi živali. Foto: Reuters
Ščurek
In resnični madagaskarski ščurek ... Foto: Reuters

"Če letošnje valentinovo ob sebi ne boste imeli svoje sorodne duše, saj vas je pustila v solzah, se ne predajajte malodušju. Ponujamo vam izvirnejše praznovanje - posvojite sikajočega madagaskarskega ščurka in ga poimenujte po svoji nekdanji ljubezni. Za tiste, ki še čutite skelečo bolečino po zavrnitvi, pa priporočamo, da si omislijo velikega kosmatega škorpijona. Zakaj? Tako kot "saj-veste-kdo", tudi škorpijon napade nič hudega slutečo žrtev in jo hudo piči," je živalski vrt zapisal na svoji spletni strani.

Tisti, ki so še posebej prizadeti, pa gredo lahko še korak dlje. Živalski vrt lahko namreč v njihovem imenu "lomilcu src" pošlje obvestilo, da je dobil soimenjaka - in da je to ščurek ali škorpijon.

Živalski vrt v tej akciji (seveda) vidi tudi priložnost zase, saj je posvojitev in poimenovanje treba plačati. Stane od 25 dolarjev naprej, sredstva pa gredo za oskrbo in vzdrževanje živalskega vrta. "Ne moremo dajati lažnih obljub, a stara modrost pravi: Če posvojite škorpijona, boste za vedno varni pred prihodnjimi romantičnimi piki. Naj se zdravljenje začne," še pozivajo v San Franciscu.