V iskanju pozitivnih sporočil o predsedniku Trumpu. Foto: EPA
V iskanju pozitivnih sporočil o predsedniku Trumpu. Foto: EPA

31-letni Andy Hemming, tako imenovani direktor za hitro posredovanje, za iskanje pozitivnih informacij v medijih, ki jih predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump redno opredeljuje kot lažne, prejema letno plačo 89.000 dolarjev.

"Gre za pomembno delovno mesto. Obstaja tako veliko število dobrih novic o tej administraciji, da moramo vse te pozitivne informacije nenehno poudarjati, da spomnimo ljudi nanje," je za Politico dejal nekdanji Trumpov tiskovni predstavnik Jason Miller.

Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Huckabee Sanders pa dodaja, da Hemming odlično opravlja svoje delo, ko išče te "skrite dragulje" in poudarja vsa ta pozitivna sporočila.

Trump je začel svoj mandat s prepirom glede množice na njegovi inavguraciji, nato je ustanovil komisijo za iskanje milijonov lažnih glasov, oddanih demokratki Hillary Clinton, ker trdi, da v nasprotju z dejstvi ni dobila treh milijonov več glasov volivcev od njega. Naročil je tudi kopije lažne naslovnice revije Time s svojo fotografijo.

Twitter je moral ukiniti lažne račune, ustanovljene za izražanje podpore predsedniku, podobne skrite dragulje pa predsednik sam objavlja dan za dnem.