Po skoraj dvajsetih letih od zadnje epizode se je Smith znova zagrel za obnovitev serije Princ z Bel Aira. Foto: EPA
Po skoraj dvajsetih letih od zadnje epizode se je Smith znova zagrel za obnovitev serije Princ z Bel Aira. Foto: EPA
Jada Pinkett Smith in Will Smith
Projekta se bo Smith lotil s soprogo Jado Pinkett Smith. Foto: EPA

Overbook Entertainment je v zgodnji fazi razvijanja družinske komedije, ki bo po poročanju spletne strani TV Line vdahnila nov svež veter ikonični televizijski seriji, v kateri se je uveljavil Smith. Humoristična serija televizijske hiše NBC, ki je na televizijskih zaslonih vztrajala šest sezon - med leti 1990 in 1996 - je postavila Smitha na zemljevid hollywoodskih zvezd.

Mladenič, ki je že pred začetkom serije rapal pod vzdevkom Fresh Prince, je zaigral težavnega najstnika, ki se je preselil na Bel Air k svojemu bogatemu stricu in teti ter njunim otrokom. Prav tako pa je Smith skupaj s producentom Quincyjem Jonesom spisal eno izmed najbolj priljubljenih skladb za uvodno špico.

Predsednik NBC Entertainment Robert Greenblatt je za TV Line povedal, da ni vključen v Smithov novi projekt, toda bi "z Willom z veseljem govoril o njem". Medtem je drugi vir za revijo Variety dejal, da se bo projekt razlikoval od serije in da bo postregel z novimi liki.

Različna usoda nekdanjih soigralcev
Izvirna postava Princa z Bel Aira se je po snemanju serije razgubila. Tatyana Ali (ki je v seriji zaigrala Willovo sestrično Ashley) je najprej sledila Smithu v svet glasbe, nato pa se je posvetila študiju afriško-ameriških študij na Harvardu. Joseph Marcell (ki je v seriji zaigral služabnika Geoffreyja) je leta 2013 igral Kralja Leara na turneji Shakespeare's Globe.

Alfonso Ribeiro (v seriji se je predstavil kot Willov bratranec Carlton) se je pojavil v angleški različici televizijskega šova I'm A Celebrity ... Get Me Out of Here in zmagal v 19. sezoni Plesa z zvezdami. Lani pa so se člani igralske zasedbe poslovili od Jamesa Averyja, ki je umrl zaradi zapletov po operaciji srca, star 68 let.

Smith se po poročanju ameriških medijev ne bo vrnil pred kamero, ampak se bo skupaj s soprogo Jado Pinkett-Smith ter ostalimi partnerji produkcijske hiše podpisal kot izvršni producent. Ameriški mediji pa že upajo, da se bo pred televizijskimi kamerami preizkusil Willov sin Jaden. Produkcijska ekipa pa bi - kot piše Huffington Post - lahko ideje za novi material črpala kar iz Jadenovih tvitov.