Fantje so se v znak protesta domiselno oblekli v krila, ki so tudi del uradne šolske uniforme. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Fantje so se v znak protesta domiselno oblekli v krila, ki so tudi del uradne šolske uniforme. Foto: freedigitalphotos.net

George Boyland, Jesse Stringer, Kodi Ayling in Michael Parker so bili med dvajsetimi devetošolci, ki so si v torek namesto dolgih hlač za športno vzgojo oblekli kratke. Nekatere so zaradi te poteze poslali domov, drugi so končali v priporu in so jih naslednji dan izključili. A omenjeni štirje fantje so se čez dva dni znova pojavili v šoli - v krilu.

Njihova razredničarka Kate Williams je namreč rekla, da lahko nosijo "kateri koli del šolske uniforme, ki je potrjen". Mati 14-letnega Parkerja je dejala, da so od treh fantov zahtevali, da si slečejo krila, toda vsi štirje so jih na koncu obdržali.

"Učenci imajo dostop do vode, tako da imajo zadostno količino tekočine. Naredili smo več korakov, da smo zagotovili udobno bivanje učencem v učilnicah," se je branila Williamsova. Hkrati pa je poudarila, da imajo zelo visoke standarde glede uniform. "Tem merilom sta do zdaj oporekala le približno dva odstotka vseh učencev oz. učiteljev," je še dodala Williamsova.

Nekateri starši zdaj upajo, da bo šola popustila in omilila stroga pravila oblačenja.