Vojna zvezd se seli v Disneyland. Foto: AP
Vojna zvezd se seli v Disneyland. Foto: AP

To bo največja razširitev zabaviščnega parka v zadnjih desetletjih. Izvršni producent Robert Iger je na srečanju delničarjev projekt že zdaj označil za uspešnega, je poročal LA Times. Na območju, velikem štirinajst arov, bosta v ospredju dve atrakciji. Obiskovalcem pa bodo omogočili upravljanje plovila Millennium Falcon, za krmilom katerega je v sagi stal Han Solo.

Prav tako načrtujejo v parku Disney's Hollyood Studios v Orlandu zgraditi identično pokrajino iz Vojne zvezd, toda Iger ni določil datuma, kdaj se bo začela ta razširitev. Ob tem je treba še omeniti, da je Disneyland zaprl kar nekaj atrakcij na Frontierlandu januarja, samo zato, da je utrdil širjenje Vojne zvezd v svojem parku.

"Ne bi se osredotočal na pretekle načrte, ker bo prihajajoča konstrukcija izjemna," je poudaril Iger. Disneyland pa bo ob tem tudi spremenil svojo politiko cen. Na dneve najvišjega povpraševanja bodo tako zviševali cene vstopnic, na dneve upada povpraševanja pa nižali. S tem želijo "razporediti obisk", tako da se bi izognili gneči, ki nastane med počitnicami.