Včasih so dnevi resnično stresni ... Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Včasih so dnevi resnično stresni ... Foto: freedigitalphotos.net
'Že tretjič danes to slišim - nimaš nič boljšega?' Foto: freedigitalphotos.net

"Vroča linija" za preklinjanje, imenovana "Schimpf-los" (v prevodu "Le preklinjaj!"), je klicateljem na voljo vse dni v tednu, namenjena je jeznim posameznikom, ki si lahko na ta način privoščijo najhujše kletvice, kar si jih lahko zamislijo, a je gotovo bolje, da jih v vsakdanjem življenju ne uporabijo.

"Jeza se pač zgodi"
Ralf Schulte
, ki je posel vzpostavil skupaj z Alexandrom Brandenburgerjem, pravi, da ljudi, ki so jezni, pri njih ne obsojajo. "To se pač zgodi. Naravno je. Pri nas si lahko daste duška brez obveznosti," je 41-letni Schulte povedal za agencijo Reuters. Navdih je poslovni tandem našel prav v lastnem stresnem vsakdanjiku.

Schulte je prepričan, da je njegova storitev usluga za ljudi, ki se jim nabira jeza, na ta način pa je ne stresajo na sodelavce ali na domače. "Če ste v službi pod stresom, greste potem domov in je vaš partner žrtev, pa čeprav ni kriv za nič."

Če klicatelji niso ravno kreativni, ko gre za kletvice, ali nimajo dovolj za povedati, jih operaterji na drugi strani provocirajo, na primer: "Že tretjič danes to slišim - nimaš nič boljšega?"

Usluga stane 1,49 evra na minuto, kar se Schulteju zdi poštena številka: "Glede na to, da se nekomu na ta način odvali kamen od srca, je to zelo ugodna cena."