Pot ob žici je dolga 35 kilometrov. Foto: Damjan Končar
Pot ob žici je dolga 35 kilometrov. Foto: Damjan Končar
Otroci odprli 57. pohod ob žici

Na Pot ob žici se je podalo 7.163 otrok iz skoraj tridesetih vrtcev. Prireditev se bo jutri nadaljevala s pohodi šolarjev iz osnovnih šol in dijakov srednjih šol, v soboto pa bodo Pot zasedli ljubitelji pohodništva in tekači trojk.

Čeprav vremenska napoved za soboto obeta nekaj dežja, je organizator prepričan, da pohodnikov in tekačev dež ne bo ustavil.

Predprijava na sobotni pohod ni potrebna. Vsak udeleženec se lahko od 6. ure dalje registrira na vhodnih kontrolnih točkah (Vič, Šiška, Bežigrad, Jarše, Polje, Fužine, Rudnik in Livada), kjer dobi kontrolni kartonček, s katerim potem pri nadaljnjih točkah zbira žige. Cilji bodo odprti do 17. ure.

Vsak prehodi, kolikor želi, tisti, ki bodo prehodili celotno pot v dolžini 35 km, pa bodo dobili posebno kolajno.

Katere ceste bodo zaprte v času trajanja prireditve? Več lahko izveste tukaj.

Sobotni del prireditve - pohod in Tek trojk na 12,5 ali 29 kilometrov v članski in veteranski kategoriji ter na 3.000 metrov za osnovne in srednje šole z zaključnim dogajanjem na Kongresnem trgu - pa bo v soboto od 10.30 dalje. Na Kongresnem trgu bodo v soboto tudi podelili nagrade zmagovalnim ekipam teka trojk.

Za glasbeno popestritev bo poskrbel Partizanski pevski zbor in Alenka Godec.

Pohod je ena izmed prireditev, s katerimi Mestna občina Ljubljana zaznamuje občinski praznik, ki ga praznuje v spomin na osvoboditev Ljubljane 9. maja 1945. Prvi pohod so organizirali leta 1957.

Otroci odprli 57. pohod ob žici