Daniel Craig se v vlogi Jamesa Bonda spopade z organizacijo, s kakršno do zdaj še ni imel opravka. Foto: EPA
Daniel Craig se v vlogi Jamesa Bonda spopade z organizacijo, s kakršno do zdaj še ni imel opravka. Foto: EPA

Zadnji film o tajnem agentu s številko 007 z naslovom Spectre se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov. 24. film o Jamesu Bondu se lahko namreč pohvali z največjo eksplozijo, kar so jih do zdaj posneli na filmski trak. Za eksplozijo, ki so jo posneli v Maroku, so porabili kar 8.418 litrov bencina in 33 kilogramov razstreliva, trajala pa je okoli 7,5 sekund.

Nagrado je osvojil Chris Corbould, ki je v filmu bdel nad posebnimi učinki. To pa ni prva nagrada, ki jo je za svoje delo dobil Corbould, leta 2010 je dobil oskarja za najboljše vizualne učinke v filmu Izvor (Inception), trenutno pa sodeluje pri težko pričakovanem filmu Vojna zvezd: Sila se prebuja, ki v kinematografe prihaja decembra.

Ravno zaradi Corbouldove zaposlenosti so Guinnessovo nagrado v njegovem imenu sprejeli kar glavna igralca filma Spectre, Daniel Craig in Léa Seydoux, ter producentka filma Barbara Broccoli, še poroča CNET.

Od leta 1994 pa do zdaj je Guinnessov rekord za največjo eksplozijo na filmskem platnu uspešno branil film Piš (Blown Away), v katerem sta igrala Tommy Lee Jones in Jeff Bridges.