Dijaki so nad preprosto in razumljivo razlago profesorja Miluna navdušeni. Foto: Youtube
Dijaki so nad preprosto in razumljivo razlago profesorja Miluna navdušeni. Foto: Youtube

Za svojo spletno stran Where maths is fun je posnel že 750 videoprispevkov, ki so si jih uporabniki ogledali več kot 680.000-krat oziroma kar 4.000-krat dnevno.

"Odzivi študentov in dijakov so odlični. Zaradi tega vztrajam," pravi 39-letni Splitčan, ki že 10 let predava matematiko in statistiko, zaposlen pa je na univerzitetnem centru za strokovne študije v Zagrebu, kjer sicer poučuje tudi na zasebni ekonomski fakulteti. Kot je povedal, si želi, da matematika ne bi bila za nikogar "bav bav", znanje pa mora biti brezplačno in dostopno vsem.

Pri projektu Milunu pomaga še nekaj kolegov in študentov, pričakuje pa, da bodo tudi profesorji drugih predmetov sledili njegovemu zgledu in pripravili kaj podobnega.

Hvaležni dijaki in starši
Njegovi študentje so bili tisti, ki so ga lani prepričali, da mora imeti spletno stran, na kateri bodo tudi drugi lahko prisluhnili njegovim predavanjem - s temi predavanji njimi je namreč navdušil tudi tiste, ki se niso preveč zanimali za matematiko, predvsem zaradi tega, ker je niso razumeli.

Za njegova videopredavanja so še posebej hvaležni tisti dijaki, ki potrebujejo dodaten pouk iz matematike ali fizike. Zadovoljni so tudi njihovi starši, ker nimajo več stroškov z inštrukcijami, hvalijo pa ga tudi ravnatelji srednjih šol.

Profesor Milun je napovedal, da bo po tem, ko bo razložil snov iz matematike za štiri razrede srednje šole, začel pojasnjevati reševanje nalog iz matematike za osnovne šole, že zdaj pa pojasnjuje tudi primere nalog iz fizike z državne mature.

V spodnjih videih (posnetki so v hrvaškem jeziku) smo zbrali nekaj osnovnih lekcij iz matematike profesorja Tonija Miluna!