Aimi Eguči, nova članica skupine AKB48, je pravzaprav sestavljenka iz potez šestih drugih članic te dekliške zasedbe. Foto:
Aimi Eguči, nova članica skupine AKB48, je pravzaprav sestavljenka iz potez šestih drugih članic te dekliške zasedbe. Foto:

Izkazalo se je namreč, da je Eguči Aimi, najnovejša članica japonske dekliške zasedbe AKB48, virtualna sestavljenka iz šestih drugih deklet iz skupine, piše New Scientist.

Računalniško izdelana popzvezdnica se je najprej pojavila v oglasu za japonske bombone, ustvarili so ji spletni profil (na njem piše, da ima 16 let, prihaja iz prefekture Saitama in je navdušena športnica), znašla pa se je tudi na naslovnici revije.

Njeni oboževalci so v šoku, saj so jim te dni razkrili, da je podoba dekleta pravzaprav sestavljenka iz nosov, pričesk, ust, oči, obrvi in postav šestih resničnih članic skupine AKB48. Vsako izmed njih so poskenirali v kapsuli, nato pa od vsake vzeli najboljše poteze in sestavili novo dekle. Resda, potem ko veste, da je virtualno ustvarjena, ni težko opaziti, da "nekaj ni v redu z njo", ugotavljajo pri New Scientistu, a je lepotička kar nekaj tednov za nos vlekla oboževalce najstniških idolov AKB48.

A to sploh ni prva japonska virtualna popzvezdnica - virtualna pevka Hacune Miku že nekaj časa pred stotinami oboževalcev izvaja hologramske koncerte. Tudi njen glas je računalniško izdelan. Gre pač za še en primer digitaliziranih ljudi, ki se vse pogosteje pojavljajo na naših zaslonih. Je morda še kakšna druga sodobna popzvezda pravzaprav le izdelek računalničarjev?

Spodaj si oglejte oglas, v katerem nastopa virtualna popzvezdnica, prilagamo pa tudi posnetek postopka njenega nastajanja.