Zanimivosti
(7)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 8 glasov Ocenite to novico!
Borut Pahor
Predsednik republike je počitnice v Umagu izpustil le enkrat. Foto: EPA

Video: Kje bodo letošnje poletne počitnice preživeli politiki?

Razkrili svoje poletne načrte
17. julij 2017 ob 08:08
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Do parlamentarnih volitev je še slabo leto in za poslance tega sklica državnega zbora se začenjajo zadnje poletne počitnice. Vse do 1. septembra ne bo rednih sej in številni politiki se bodo odpravili na oddih.

Kot kaže, slovenskim politikom arbitražna razsodba počitniških načrtov ni prekrižala, saj je Hrvaška še vedno precej priljubljena destinacija. Nekateri kljub počitnicam na delo ne nameravajo pozabiti: "Kar se tiče KNOVS-a, bo veljalo geslo - kot Pinkertonov v ZDA - we never sleep (nikoli ne spimo)," je za TV Slovenija dejal Branko Grims.

"Upam, da za 14 dni na hrvaško morje," je o letošnjem dopustu dejala Simona Kustec Lipicer iz SMC-ja. Hrvaško namerava obiskati tudi Alenka Bratušek: "Tako kot večina Slovencev bom tudi sama nekaj dni preživela na hrvaški obali."

Matjaž Han iz SD-ja pri naših južnih sosedih dopustuje že leta. "V Novaljo, na otok Pag, v kamp Straško, tako kot že 40 let. Če vam še povem parcelo ... 326."

Na Hrvaškem bo dopustoval tudi predsednik republike Borut Pahor. Kot je pojasnil, so počitnice v Umagu že tradicija, ki jo je izpustil le enkrat - leta 2009. "Ko so bili odnosi res zapleteni in ko so se začeli razčiščevati konec julija s srečanjem s predsednico vlade Jadranko Kosor na Trakoščanih. Ampak tistega julija jaz nisem prestopil meje, ker so bile razmere zares napete."

"Nekaj dni se bova z ženo vozila po Evropi, nekaj dni, mislim, da štiri dni, bova plavala v slovenskem morju in nekaj dni se bova sprehajala po slovenskih hribih," pa je svoje počitniške načrte opisal Dejan Židan.

Nekateri nameravajo poletne počitnice izkoristiti za malo drugačen oddih. "Šla bom tudi na neko duhovno kopel in se bom okrepila še duhovno," je razkrila Ljudmila Novak iz NSi-ja.

Več si lahko ogledate v spodnjem prispevku.

P. B., Nuša Baranja (TV Slovenija)
Prijavi napako
Komentarji
rudes
# 17.07.2017 ob 20:38
Alenka, jaz nisem večina Slovencev prosim. Pa, če ostanete vsi tam, vas niti pogrešali ne bomo.

Fak, pa glih uni, ki bi morali biti "kao za zgled". Hrčki nas hebejo in pljuvajo po nas, kjerkoli in kadarkoli, vi pa še kar "na najlepše more". Mi je slabo od vseh skupaj.
josh k.
# 17.07.2017 ob 19:20
Naši vsi na Hrvaško. Koliko hrvaških politikov počitnikuje v Sloveniji ? Samo vprašam.
maja kibira
# 17.07.2017 ob 11:31
Kako ironicno se slisi ko zacnejo ljudje ki so jim pocitnice in brezdelje sluzba govoriti o tem khe bodo preziveli pocitnice
oziris.va
# 17.07.2017 ob 14:21
"Tako kot večina Slovencev bom tudi sama nekaj dni preživela na hrvaški obali."

Lepo se imejte.
fuckwad
# 17.07.2017 ob 12:37
Duhovna kopel?
oziris.va
# 17.07.2017 ob 14:22
@maja kibira: če pa so utrujeni in potrti.
MarijaS
# 17.07.2017 ob 23:00
Sem že rezervirala v Straškem. Hočem videt Hahna in ga občudovat. Tako je šarmanten!

Not.
Kazalo