"Ta pes je videti kot fotomontaža, kot da bi bil sestavljen iz delov različnih psov in morda celo drugih živali," je Walleja opisal eden izmed sodnikov. Foto: EPA

Štiriletni mešanec Walle je namreč ta konec tedna pometel s konkurenco 30 psov, ki so jih njihovi lastniki prijavili na tekmovanje za lento za najgršega psa pod soncem. Walleja je njegova lastnica Tammie Barbee iz Kalifornije prijavila v zadnjem trenutku, a prav njen štirinožni ljubljenec je prepričal sodnike, ki jih je navdušilo tudi njegovo bizarno racanje naokrog.

"Ta pes je videti kot fotomontaža, kot da bi bil sestavljen iz delov različnih psov in morda celo drugih živali," je z glavo zmajeval sodnik Brian Sobel. "Mimoidoči se med najinim sprehodom ves čas ustavljajo in mi govorijo, da z mojim psom nekaj ni v redu, ampak jaz ga imam rada," je priznala Waleejeva lastnica Tammie.

Svetovna pozornost in prepoznavnost
Walle je skupaj z naslovom za najgršega psa na svetu osvojil tudi 1.500 dolarjev denarne nagrade, pa tudi medijsko prepoznavnost - že prihodnji teden bo tako nekajkrat nastopil na televiziji, med drugim tudi v NBC-jevem šovu Today in ABC-jevem Jimmy Kimmel Live.

Tekmovanje za najgršega psa na svetu, na katerem sicer najpogosteje zmagujejo različice kitajskih golih psov, so letos priredili že 25., prireditev pa vsako leto pritegne več udeležencev in predstavnikov sedme sile z vsega sveta.