Krof na čelu zdrži le slabih 24 ur. Foto: National Geographic Channel - video
Krof na čelu zdrži le slabih 24 ur. Foto: National Geographic Channel - video

Bizaren videz se doseže z vbrizgavanjem solne raztopine pod kožo na čelu. Skozi tanko iglo se vbrizga toliko raztopine, da čelo nabrekne, nato pa se s prstom na sredini naredi majhna vdolbina. Na koncu je videti, kot da ima človek pod kožo skrit kruhek, poimenovan bagel oziroma ameriški krof.

Postopek traja približno dve uri, obstojen pa je manj kot 24 ur. Telo namreč posrka vso raztopino, tako da je čelo kmalu videti kot nekoč, poroča The Sun.

V priloženem videu lahko vidite tri ljudi, ki so proces prestali na kliniki v Tokiu. Najprej jim pod kožo na čelu vstavijo iglo, skozi katero počasi teče raztopina, ki ustvarja krog na njihovem čelu. Udeleženci so občutek med procesom opisali kot neboleč in sproščujoč. Po tem, ko je en izmed udeležencev zagledal svoj novi obraz, pa je dejal: "Videti sem slasten."

Vbrizgavanje raztopine pod kožo sicer ni nova zadeva. Novinar Ryoichi Maeda je o tem pisal že leta 1999 in sam ta trend prenesel tudi na Japonsko. Sicer pa pravi, da še zdaleč ne gre za najbolj bizarno telesno umetnost v deželi vzhajajočega sonca. "Obstajajo precej bolj ekstremne prakse, kot je obleka iz tetovaže, vstavljanje obročev v uhlje, odstranjevanje nohtov, amputacija in drugo."

Spodaj si lahko ogledate videoposnetek (v angleškem jeziku).