Rešena koala Sean v zavetišču za divje živali odlično okreva. Foto: YouTube
Rešena koala Sean v zavetišču za divje živali odlično okreva. Foto: YouTube
V veliki reševalni akciji je sodelovalo kar 12 gasilcev. Foto: YouTube

Zgodilo se je pri Melbournu, koalo Seana pa je poleg strokovnjakinje za divje živali Michelle Thomas pomagalo reševati tudi 12 gasilcev iz predmestja Langwarrina - po enem izmed njih je rešeni medvedek vrečar nazadnje tudi dobil ime.

Seana je namreč zbil avtomobil in ga poškodoval, mimoidoči mu je pomagal na bližnje drevo. Prihodnji dan se je vrnil, da bi preveril, kako je z živaljo, ko pa je videl, da se sploh ni premaknil z drevesa, je vedel, da je nekaj narobe in poklical v zavetišče Wildlife Victoria, da bi pomagali ranjeni živali.

Stekla je reševalna akcija, ki je bila ujeta tudi v objektiv, gasilci so s pomočjo lestve splezali na drevo in koalo, ki je pred njimi pobegnila na sam vrh, spustili na tla, kjer so jo ujeli v odejo, nato pa je priskočila Thomasova.

Nekoč je tovrstno umetno dihanje dala psu
"Odprla sem njegova usta, da bi videla, če sploh diha, saj nisem videla, da bi se njegove prsi dvigale in spuščale, nato pa sem mu dala umetno dihanje usta na usta - oziroma usta na nosnice," je opisala reševanje, pri katerem je morala uporabiti tudi masažo srca, da je koalo vrnila v življenje.

"Nekoč sem namreč tako dala umetno dihanje psu, zaprla sem mu gobček in pihala skozi njegove nosnice. Pomagalo je, zato se mi je zdelo, da bi tudi tokrat lahko," je pojasnila.

Takrat še vedno sicer ni bilo povsem jasno, ali si bo koala Sean popolnoma opomogla, saj so jo čakale še krvne preiskave pri veterinarju, za zdaj pa ji v zavetišču kaže odlično. "Ima dober tek. Je koala z veliko sreče," je za The Herald Sun povedala njegova 47-letna rešiteljica, ki ima za seboj že 25 let kariere.