Njihovi videi na YouTubu dosežejo tudi po več kot pol milijona ogledov. Foto: MZP
Njihovi videi na YouTubu dosežejo tudi po več kot pol milijona ogledov. Foto: MZP

Igor Kešina, Goran Hrvaćanin (Goce), Sanel Ključanin (Bato), Aljoša Armuš (Sisko), Haris Raković in Mario Ćulibrk so člani ekipe MZP video produkcije, ki slovensko občinstvo že nekaj let razveseljuje s svojimi zabavnimi videi.

Začetki MZP video produkcije segajo v leto 2009, ko sta se po dolgoletni izgubljeni prijateljski zvezi Igor in Goran spet zbližala, piše na njihovi uradni spletni strani. Sprva sta videe snemala sama, nato pa se je ekipi pridružil še Mario Ćulibrk. Skupaj so ustvarili projekt Neotesanc. Ekipi se je nato pridružil še Aljoša in počasi tudi preostala člana.

Prelomnica za ekipo je bil video Krastać. Sledil je video Car, v katerem so gledalci spoznali (in vzljubili) lik preprostega 'šveda' Žileta, ki ga je upodobil Goran. Od takrat pa so posneli številne skeče, v katerih se ne norčujejo iz znanih Slovencev ali politikov, kot smo tega sicer vajeni. Njihov osrednji lik je vedno povprečen človek, ki pa ga po svoje še dodatno karikirajo.

Predstavitev članov
Igor Kešina
je mladenič, ki je videti malce starejši, a vseeno v sebi nosi duh pikrega navihanca, piše na uradni spletni strani MZP video produkcije. S svojo trmo in odločnostjo skrbi, da ekipa ostane prizemljena. Sanel Ključanin ima v rokavu vedno kakšnega asa, s katerim začinijo svoje videe. Aljoša Armuš je hiperaktiven in edinstven človek, ki je treniral vse športe, prelevi pa se tudi v didžeja.

Lastnik MZP-ja je Haris Raković, za katerega velja, da je harmonikar brez primere. Mario Ćulibrk je rojen igralec s podobo risanega junaka, človek, ki bi brez truda nasmejal celo Stevena Seagala, so na spletni strani zapisali njegovi kolegi. Goran Hrvaćanin pa je gonilna gred motorja MZP video produkcije, idejni vodja, ki je vdahnil življenje vsem do zdaj objavljenim videoposnetkom.

Krastać

Car

Car za volanom

Carice

Žile, selektor

Gnevnik

Babo Amerikanac

Krastać ekipa gre v Beograd

Pr' Hostar 1

Pr' Hostar 2