Hladilnik iz mrtvašnice je na eBayu dosegel že štirimestno vsoto. Foto: eBay
Hladilnik iz mrtvašnice je na eBayu dosegel že štirimestno vsoto. Foto: eBay

Na spletnem dražbenem portalu eBay se je v četrtek ob šestih zjutraj namreč znašel nenavaden predmet - velikanski jekleni hladilnik iz mrtvašnice v ustanovi Manhattan Psychiatric Center.

Izklicna cena je bila borih 10 dolarjev, šele ob treh popoldne pa je zanimanje zanj pokazal prvi kupec, ki je bil pripravljen odšteti dvajsetaka. Čez noč je nato cena poskočila na 350 dolarjev, do danes pa je po 48 ponudbah presegla že tisoč dolarjev. A dražba se zaključi šele v četrtek, zato bo cena najbrž še precej višja.

Ponudba pa ne vključuje dostave, zato bo moral kupec, ki bo zanj na spletu ponudil največ, sam poskrbeti za to, da bo preselil hladilnik iz psihiatrične bolnišnice k sebi domov. Ali kar koli pač že namerava storiti z njim ...

Tudi zaporniški brivski stol ...
Tiskovna predstavnica uprave splošnih služb (GSA), ki je hladilnik postavila na dražbo, je za New York Post zagotovila, da ne gre za potegavščino.

Dodala je, da občasno za prodajo dobijo precej nenavadne predmete, kot je na primer brivski stol iz zapora, ne spominja pa se, da bi se že kdaj srečali s hladilnikom iz mrtvašnice.