Kaiju se obeta boljša prihodnost. Foto: Twitter
Kaiju se obeta boljša prihodnost. Foto: Twitter

Družbene medije so v preteklih dneh preplavile fotografije prikupnega psa, ki je žalostno sedel privezan k ograji na železniški postaji, ob njem pa je lastnik pustil kovček z najnujnejšimi stvarmi - posodo, ležiščem, hrano in igračo. Presunljivo fotografijo štirinožca, ki mirno čaka, da ga bo kdo opazil, so tvitnili tudi nekateri znani Škoti, na primer tenisač Andy Murray in avtor uspešnice Trainspotting Irvine Welsh.

Skrb za zapuščenega psa so prevzeli v škotskem društvu za zaščito živali SPCA, kjer so kmalu dobili ogromno klicev in elektronskih sporočil dobrosrčnih ljudi, ki so se javljali vse od Filipinov in Kanade do Španije, saj so želeli pomagati Kaiju in ga sprejeti v svoj dom.

Velik naval
"Telefon nam je skoraj pregorel, prejeli smo več kot sto klicev in 80 elektronskih ponudb, kar je res nenavadno, česa takega še nismo doživeli
," so sporočili iz društva in dodali: "Ko najdemo zapuščeno žival, običajno ni veliko zanimanja zanjo, razen če gre za redko pasmo ali posebej prikupen primerek. Očitno je Kaijeva zgodba ganila res veliko ljudi." Dveletni pes trenutno biva v zavetišču v Glasgowu.

Čeprav se je oglasilo ogromno kandidatov, ki želijo psu ponuditi nov dom, pa so se v društvu odločili, da bodo novega lastnika poiskali na Škotskem, da Kaija ne bodo mučili z dolgim prevozom. Poleg tega je neka dobrodelna organizacija že obljubila tisoč funtov, ki bodo Kaiju omogočili nujno operacijo oči.

Po škotskem zakonu o zdravju in skrbi za živali iz leta 2006 vsak, ki zapusti žival, stori prekršek.