Kakšno velikost neprebojnega jopiča potrebujete? Navedite prosim svojo višino, težo in številko modrčka. Foto: EPA
Kakšno velikost neprebojnega jopiča potrebujete? Navedite prosim svojo višino, težo in številko modrčka. Foto: EPA

Preden so jim priskrbeli novo zalogo neprebojnih jopičev, so morale vse detroitske policistke ob naročilu namreč posredovati podatke o višini in teži, pa tudi o številki modrčka, ki jo nosijo, da bi dobile zaščitni jopič, ki bi se jim čim bolj prilegal.

Vsi ti podatki o naročilih so bili nato zbrani v razpredelnici, ki je bila kot priponka poslana skupaj z elektronskim sporočilom poveljniku Dwaynu Lovu, v katerem je bilo sporočeno, da so novi jopiči pripravljeni za prevzem in naj o tem obvesti detroitske policiste. Love pa je sporočilo preprosto poslal naprej, ob tem pa pozabil, da se ga drži tudi priponka z vsemi osebnimi podatki.

Zbadanju ni konca
"Na tretji strani dokumenta so bile naštete policistke, v našo veliko zadrego pa so bile zraven pripisane tudi številke modrčkov, ki jih nosijo," so se pokesali v vodstvu policije, kjer so sicer že stopili v bran komandirju Dwayne Lovu, za katerega so zagotovili, da je sicer "vesten in spoštljiv poveljnik" in dodali, da je šlo "zgolj za nesrečno uradniško napako", a kljub temu obljubili preiskavo dogodka.

Vsem prizadetim policistkam se nameravajo v prihodnjih dneh tudi osebno opravičiti, toda nekatere so prepričane, da je škoda nepopravljiva, saj opozarjajo na nenehno zbadanje moških kolegov, odkar so ti natančno izvedeli, koliko pravzaprav jih je "v majicah".