Bi si privoščili kepico, tudi če bi stala 13 evrov? Foto: EPA
Bi si privoščili kepico, tudi če bi stala 13 evrov? Foto: EPA

Ameriški par James in Marian Luciani je te dni na dopustu v Rimu, kjer sta Američana doživela neljubo presenečenje - s prijateljem sta se ustavila v kavarni na kepici sladoleda in vodi, ko pa je natakar prinesel račun, so vsi trije ostali odprtih ust. Končni znesek na računu: 42 evrov za tri kepice sladoleda in steklenico vode.

"Malo prej smo plačali 59 evrov za celo večerjo, skupaj z litrom vina, zdaj pa so nam zaračunali 42 evrov za sladoled!" se je razburjal James Luciani in dodal, da so jih pred prihodom v Rim opozarjali pred žeparji, "a nikoli si nisem mislil, da me bodo tako opeharili". Pojasnil je, da so račun plačali, dan pozneje pa so se v kavarno Bar Il Caffe v bližini vodnjaka Trevi vrnili s policisti, saj so bili prepričani, da je imel astronomski račun znake kaznivega dejanja.

A so bili razočarani: policisti so pregledali meni, v katerem je bilo jasno zapisano, da kepica sladoleda stane 13 evrov.

Lastnik kavarne je prepričan, da so si Američani sami krivi: "To je bila čisto njihova krivda. Tujcem svetujem, da si pred naročilom preberejo ponudbo." Dodal je, da je cena kepice povsem opravičljiva, saj je ena kepica "tako velika, da jo lahko imaš za kosilo".