Oglaševalci kozmetike Axe obljubljajo moškim uspeh pri dekletih. Foto: otoartisindonesia.net
Oglaševalci kozmetike Axe obljubljajo moškim uspeh pri dekletih. Foto: otoartisindonesia.net

26-letni Vaibhav Bedi zahteva odškodnino 29.200 evrov od britansko-nizozemske korporacije, poroča stran Ananova. Kot razlog tožbe navaja depresijo in psihološko škodo, ki ga je povzročila odsotnost tako imenovanega "Axe-učinka".

Kozmetična linija Axe, ki je v Indiji prodaja pod blagovno znamko Lynx, je znana po svojih provokativnih reklamah, v katerih se lepa dekleta mečejo v naročja moških, ki uporabljajo njihove dezodorante, šampone in gele za tuširanje.

"Podjetje me je pretentalo, ker so v reklamah moški, ki uporabljajo Lynx, privlačnejši za ženske. Jaz uporabljam to kozmetiko že več kot sedem let in še nobena ženska ni prišla do mene," je izjavil Bedi. Zaposleni na newdelhijskem sodišču pa so naročili forenzičnemu laboratoriju preizkus, ali je Bedijev sploh uporabljal proizvode Axe.

V podjetju ne dajejo nobenih izjav za javnost. Medtem ko je eden izmed vodilnih indijskih odvetnikov Ram Jhoothmalani prepričan, da bi se podjetje moralo s tem ukvarjati zunaj sodne dvorane. "Ni dejstva, ki bi lahko podkrepilo izjavo, da običajni in neatraktivni moški niso privlačni za ženske. Pravzaprav se nekatere izmed najlepših žensk raje odločijo za zvezo z običajnim moškim," je ugotavljal Ram.