Zanimivosti
(5)
Napitnina v ameriških restavracijah običajno znaša največ 20 odstotkov izdanega računa. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Zadovoljni gost nagradil restavracijo z dobrimi 1.600 evri napitnine

Gosta so opisali z imenom "Mike"
17. april 2018 ob 11:45
Chicago - MMC RTV SLO, STA

Navdušen nad obrokom in postrežbo, ki ju je bil deležen, je zadovoljni gost v chicaški restavraciji Boka osebje nagradil z 2.000 dolarji (kar znese okoli 1.600 evrov) napitnine, kar je zneslo 260 odstotkov zneska, ki so mu ga zaračunali.

Radodarni gost, ki so ga opisali zgolj kot "Mike, ki je bil na obisku iz Seattla", je po izdaji računa v vrednosti 759 dolarjev (okoli 613 evrov) temu najprej dodal 300 dolarjev (kar znese okoli 242 evrov) napitnine. Nato se je odpravil v kuhinjo in vsakemu izmed zaposlenih - teh je bilo 17 - dal še 100 dolarjev (okoli 80 evrov).

Restavracija, ki se lahko pohvali z Michelinovo zvezdico, je novico o dogodku s fotografijo zadovoljnega obiskovalca najprej delila na Instagramu. Kot je nato v ponedeljek za časnik Chicago Tribune dejal vodja restavracije Jon Leopold, je bilo čudovito, da je nekdo izkazal tolikšno mero zadovoljstva.

"Ne gre samo za denar, temveč tudi za čas, ki ga je preživel z zaposlenimi v kuhinji, ki jim je povedal, kako čudovit je bil obrok in kako pomembno je, da počnejo, kar počnejo," je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Boka se označuje kot restavracija, ki streže sezonske ameriške jedi. Nominirana je za prestižno ameriško kulinarično nagrado Jamesa Bearda, dobitnika katere bodo razglasili 7. maja.

K. K.
Prijavi napako
Komentarji
bordon
# 17.04.2018 ob 12:18
Zelo lepa gesta.

Po drugi strani pa je lahko le velika samoreklama.... Investiraš 2759 dolarjev v človeka, ki je pripravljen zaigrati dobrodelneža, nakar le ta podeli osebju 2000$ napitnine in naslednji dan o tem piše celotna svetovna javnost. Za ta denar ne dobiš reklame niti v lokalnem časopisu.

Genialno!
Bivši uporabnik
# 17.04.2018 ob 12:04
"Ne gre samo za denar, temveč tudi za čas, ki ga je preživel z zaposlenimi v kuhinji,

Super - tudi sam najraje jem v restavracijah, kjer se gosti prosto sprehajajo po kuhinji.
dedda
# 20.04.2018 ob 09:09
tocno tako kot pise bordon!
vendar .. kaj za vraga nas zanimajo te prazne zgodbe v sloveniji, ne, to ni "zanimivost" draga K.K.
izo
# 18.04.2018 ob 19:39
kolk stane, da si po vseh voljnih medjjih? v glavnem, donaldi serjejo dolarje.
30
# 17.04.2018 ob 15:00
Taisti človek bo šel potem v tržnico in barantal za 2kg hrušk ...
Kazalo