V pripor je 55-letni Boro B. prikorakal s polnimi žepi. Foto: BoBo
V pripor je 55-letni Boro B. prikorakal s polnimi žepi. Foto: BoBo

Denar je na hitro pobral od doma, da ga ne bi pustil svoji ženi, ki ga je prijavila zaradi družinskega nasilja, poročajo danes hrvaški časniki. Zakonca sta se sprla prejšnji petek, 55-letni Boro B. je hudo žalil in nato tudi fizično napadel ženo ter ji grozil z umorom, a ji je uspelo pobegniti v stanovanje k hčerki, od koder je nato policiji prijavila nasilje in grožnje.

Ker je vedel, kaj ga čaka, si je še pred prihodom policistov v žepe stlačil ves denar in skril tudi vse kreditne kartice, saj ni hotel, da bi se med njegovo "začasno odsotnostjo" do premoženja dokopala njegova žena. Kriminalisti niso imeli pravice, da bi odvzeli denar takoj ob prijetju, v priporu pa je 55-letnik moral izprazniti žepe.

Hrvaški mediji poročajo, da se med zagrebškimi policisti nihče ne spomni, da bi kateri izmed osumljencev prispel v pripor z več denarja, in dodajajo, da je prijeti podjetnik za kune dejal, da jih sploh ni treba šteti, ker "gre za drobiž", bil pa precej jezen, ker mu ni uspelo vzeti še 100.000 švicarskih frankov iz stanovanja, za katere ga skrbi, da bodo zdaj padli v roke njegovi ženi.