Zanimivosti
(6)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.2 od 4 glasov Ocenite to novico!
Montpellier
Zaradi zatipka so bili dresi za Francoze neuporabni. Foto: EPA

Dodaj v

Zaradi zatipka in enega L-ja premalo dresi za francoski Montpellier neuporabni

Podarili so jih ameriškemu Montpelierju
16. september 2017 ob 10:52
Montpellier - MMC RTV SLO, STA

Proizvajalec športne opreme je pošiljko navijaških dresov za Francijo opremil z napačnim imenom kluba z eno črko L premalo. Zdaj so dresi na poti v ZDA.

Namesto Montpellier je pisalo Montpelier. Namesto da bi zanje neuporabne drese, napako so opazili navijači, ki so želeli v klubski trgovini kupiti dres svoje ekipe, zavrgli, so se Francozi odločili za zanimivo potezo.

Pošiljko oblačil z napako so kar podarili ameriškim ljubiteljem športa, v ZDA imajo namreč tudi mesto z zelo podobnim imenom - Montpelier je prestolnica zvezne države Vermont.

"Hvala za majice. Merci!" so na Twitterju zapisali mestni veljaki Montpelierja, najmanjše prestolnice ameriških zveznih držav, ko so zvedeli za nenavadno darilo.

Zbiralci si že manejo roke
Zdaj bodo Američani iz napake Francozov naredili veliko dobrodelno zadevo. Drese bodo najprej podarili svojim univerzitetnim športnim ekipam, ki jih bodo uporabile na kakšni tekmi, potem pa jih bodo dali na dražbo in z izkupičkom pomagali športnikom v lokalnem okolju. Manjša težava je le ta, da francoski Montpellier in ameriški Montpelier oziroma tamkajšnje študentske športne ekipe nimajo enakih barv dresov, zato bodo podarjena športna oblačila uporabljali na neuradnih tekmah.

Za to, da dražba ne bi bila uspešna, pa se ni bati. Ameriški zbiralci so že zvedeli za redkost - za zdaj v Vermontu sicer še ne vedo, koliko dresov bodo dobili - in so pripravljeni za avtentični dres Montpellierja brez enega L odšteti kar precej dolarjev.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
jales
# 16.09.2017 ob 16:25
@andre3lion
Zatipek, je disleksičen zapitek.
_cerebro
# 16.09.2017 ob 11:41
Ja, ali pa Dresi Olimpije namesto z napisom Liga prvakov, z napisom Liga bedakov.
josh k.
# 16.09.2017 ob 11:55
Mar bi majice razdelili med brezdomce.
andre3lion
# 16.09.2017 ob 14:27
Jaz bi pa rad vprašal avtorja tega članka T.H.Kaj pomeni ZATIPEK? In bi še dodal, da pričakujem od novinarjev na nacionalki malce več kot le osnovnošolski prosti spis.
andre3lion
# 16.09.2017 ob 17:51
@jales
hvala za jasnopilo ;)
Strummer
# 16.09.2017 ob 11:30
Podobno kot da bi v Mariboru dobili drese z napisom Malibor. V ljubljani bi sli za med.
Kazalo