Zanimivosti
Med ustanoviteljicami gibanja so številne hollywoodske zvezdnice, med njimi igralke Eva Longoria, Reese Witherspoon in Nicole Kidman. Foto: Reuters

Zdaj je čas - Hollywoodčanke ustanovile gibanje proti spolnemu nadlegovanju

Gibanje bo ponujalo tudi finančno pomoč
2. januar 2018 ob 10:37
Los Angeles - MMC RTV SLO, STA
Okoli 300 žensk, ki delujejo v Hollywoodu, med njimi slavne igralke Eva Longoria, Reese Witherspoon, Nicole Kidman in Jennifer Aniston, so napovedale boj proti spolnemu nadlegovanju na delovnem mestu po vseh ZDA.


"Nadlegovanj
e se prepogosto nadaljuje, ker napadalci in delodajalci ne nosijo posledic," so v pismu, objavljenem v ponedeljek, zapisale ustanoviteljice gibanja Zdaj je čas (Time's Up Now).

Gibanje je med drugim vzpostavilo denarni sklad za pravno zaščito, za katerega so z donacijami zbrali 13 milijonov dolarjev. S temi sredstvi bodo pomagali ženskam, ki nimajo dovolj denarja, da bi se borile proti spolnemu nadlegovanju.

Poleg tega se zavzemajo za enakost spolov na vodstvenih položajih in enake plače ter sprejetje zakonodaje za kaznovanje podjetij, ki tolerirajo spolno nadlegovanje.

Skupina se je povezala tudi z organizacijo Alianza Nacional de Campesinas, ki se bori predvsem proti spolnemu nadlegovanju Latinskih Američank, ki delajo v ameriški kmetijski industriji.

Gibanje Zdaj je čas je odziv na razkritja o spolnih napadih v Hollywoodu, ki so se začela z obtožbami na račun producenta Harveyja Weinsteina. Njegov primer je v ZDA sprožil plaz podobnih razkritij o nespodobnem obnašanju in spolnem nasilju slavnih ali bogatih moških v svetu zabave, politike in drugje v družbi.

VIDEO
Kaj vse sledi padcu Weinsteina?
D. S.
Prijavi napako
Komentarji
ElTorro
# 02.01.2018 ob 11:55
Ne vem, če jim je kdo povedal, da gibanje proti spolnemu nadlegovanju na delovnem mestu že obstaja.

Reče se mu Policija.
fah-q
# 02.01.2018 ob 11:51
dopoldan v združenju, popoldan ploskat woodyju allenu in romanu polanskemu?
rebelrebel
# 02.01.2018 ob 11:48
Ženske ki so jim dale želeno so naredile kariero, tiste ki so rekle ne jim to ni uspelo. Če so že katere za pridigat o pokvarjenosti so to te druge.....
feminist
# 02.01.2018 ob 12:20
Zakaj je torej spolno nadlegovanje še vedno tako zelo razširjeno? Morda zato ker policija teh prijav ne jemlje resno ali ker rada na tisoče "rape kitov" "pozabi" kdaj tudi v predalu?

ne, ampak zato, ker so "zrtve" takticno odigrale igro - pocuzale koristi za dvig kariere in sedaj ko je kariera v zatonu se enkrat cuzat od iste stvari, le da tokrat v obliki "i'm a victim" karte in vsaj 20 let kasneje.
sicr dobra taktika, ampak spilat zrtev 20 let po "zlocinu" ki te je dvignil na A listo v Holywoodu je posmeha vredno.
feminist
# 02.01.2018 ob 12:23
od celotnega "gibanja" bo verjetno prislo samo se nekj rimejkov, kjer bodo namesto moskih vlog pac igrale zenske; verjetno bo "Jane Bond" ali kaj podobnega.
feminizem - ko je vse kar delas, zgolj kopiranje moskih (sovinistov). LOL
Kris
# 02.01.2018 ob 13:13
Čestitke, Špela, za ta komentar, in hvala za copy-paste, ker moj komentar očitno ni zdržal niti minuto. Kakšne usmeritve je moderator(ka), ni absolutno nobenega dvoma. Pušča tiste komentarje moških, ki sodijo v agendo, ostale izbriše. Toliko o svobodi govora na tem portalu.

Na podobnih temah sem že pisal naj moške, ki so jim dokazali spolno nadlegovanje, obsodijo in kaznujejo, zato se v to ne bom spuščal. Zdaj pa ženske v spregi z mediji ustvarjajo sliko o moških zvereh in ženskih ovčicah. Tega ne kupim, zagovarjam pa tezo, da ima del žensk vedno svojo skrito računico.

Ne strinjam se, da ženska ni odgovorna za posledice izpostavljanja, če hoče z svojim videzom pritegniti pozornost, nikakor ne more igrati na karto ''v tem se pač počutim dobro'', pričakuje lahko tudi komentarje, ki njej ne bodo všeč. Precej je odvisno v kakšnem okolju to počne. V diskoteki vsekakor ne more izigravati sestre usmiljenke, heh. Totalno otročje je - če z svojim videzom vzbuja pozornost (in ona to ve) - in pričakuje da bodo vsi tiho. Da ima tak ego in željo po pozornosti, se ne sklada s tem, da pričakuje, da jo tretirajo kot nuno. Ženska se prekleto dobro zaveda svojega videza, če noče dražiti moških osnovnih impulzov, se pač ne bo oblekla in mazala kot pocestnica. Če se prezentira kot kos mesa, je to javkanje da jo vsi jemljejo kot kot mesa, najmanj neresno in hinavsko, kaže na diskrepanco med njenimi dejanji in pričakovanji.

Imam dolgoletno izkušnjo z delom v pretežno ženskih kolektivih. Prva stvar je grupiranje: ženske so (taka je moja izkušnja) nesposobne priznati lastne napake, svoje vedenje v odnosu do moških skrivajo se za pripombami o šovinizmu in mačizmu, varnost najdejo v navezi z drugimi kokošmi in imajo izrazito premoč. Naš direktor je vztrajal, da se moške razporedi po oddelkih, tako da je bilo razmerje nekje 7:1 v prid žensk. Privat in službo sem vedno strogo ločil, zato sem vljudno zavrnil povabilo sodelavke na pijačo. Naslednji dan je cela firma ''vedela'' da sem p*der. Je to ženski način spopadanja s frustracijo, širjenje klevet, govoric, laži? Da neštetih pripomb na moj videz ne omenjam. Komentarje sem vzel kot komplimente, ampak moški jih ne vzamemo tragično in se nimamo za ''žrtev'', pri meni so šli čez eno uho not, pri drugem ven. Moja najbližja sodelavka je bila dvakratna ločenka (pri dobrih 30-ih letih!) in ko je nekoč trosila slabo voljo naokoli (zaradi zasebnih zadev!), sem pohvalil njene ''seksi škornje'' (da bi jo spravil v dobro voljo), sem dobil vabilo šefice na pogovor, naj pazim na besede, saj je sodelavka resno razmišljala o tožbi zaradi spolnega nadlegovanja. LOL Hvala za opozorilo, šefica, najboljša možna šola, da tečne zoprne sfrustriranke nikoli več ne poskušam ''animirati.'' Ne vem pa, zakaj sem dolžan prenašati tako obnašanje neprofesionalnih žensk na delovnem mestu.
Ponočnjak
# 02.01.2018 ob 13:17
Katastrofa, kam vse skupaj pelje! Včasih so se feministke borile za enakopravni položaj, danes se borijo za priviligiran položaj...
por
# 02.01.2018 ob 12:45
Počakaj malo - če jaz želim v zasebnih prostorih hoditi gol, mi tega ne bo nihče preprečil. Kaj pa misli ženska da je, da bi se jaz zanjo slačil? Saj bi se slačil zase. Če ji nisem všeč naj gleda stran. Seveda to velja za stanovanje in hotelsko sobo na ime 'nudista, ne za delovno mesto ali prostore javnega značaja :-)
prim00z
# 02.01.2018 ob 11:59
...pol naj pa še denar od vlog vrnejo.
Emmure
# 02.01.2018 ob 14:54
Če te kdo spolno nadleguje,brez tvoje privolitve otipava,te psihološko maltretira,posili,TAKOJ prijaviš,napišeš,policijo pokličeš celo.Da po destletju o tem govoriš je bedasto.Takoj ko so karijere bile kolikortoliko na svojem mestu,sedaj pa treba udarit,tam kjer najbolj boli.In 80%"žrtev"je gradilo kariero na Weinsteinovih poznanstvih,seveda je prasec to izkoristil.Ampak ne,najprej treba Oskarja dobit,potem pa o tem pisat.Oportunistke so to,ne žrtve.
Luka Novak
# 02.01.2018 ob 12:25
Zdaj je čas - Hollywoodčanke ustanovile gibanje proti spolnemu nadlegovanju

Zdaj je čas, da odklopimo Hollywood. Pa naj v miru rešijo svoje probleme.

Tuje produkcije je več kot dovolj.

Vprašanje je : v kolikem času, bi v primeru takšnega odklopa Hollywood rešil svoje probleme ? Mesec dni, dva meseca .. ali mogoče v nekaj tednih ?
Gastrbajtr
# 02.01.2018 ob 16:06
Katera stvar najbolj razjezi ženske?
To, da jih moški vidijo kot seksualne objekte.
Katera je druga stvar, ki ženske najbolj razjezi?
To, da jih moški ne vidijo kot seksualne objekte.
por
# 02.01.2018 ob 12:46
Najbolje da začnemo moški nositi burke, oz. zavese od temena do pet. Mislim, da bi feministke bile navdušene.
fah-q
# 02.01.2018 ob 15:59
@emmure

mogoče bi šjori kdo pojasnil da bi se bolje počutila ob opazovanju pajkov...

orgazmzagotovljenpress

:)
por
# 02.01.2018 ob 14:14
Fah-q mislim, da če hodiš z razkritimi genitalijami po ulici, kršiš kar nekaj veljavnih zakonov, mislim pa da nobenega feminističnega. Snežinka, popravi me, če se motim.
fah-q
# 02.01.2018 ob 13:52
@spela55
V bistvu bi bilo dovolj že to, da se nekateri začnete zavedati, da je spolno nadlegovanje, če žensko, ki ni tvoja partnerka vprašaš, če si ga lahko na roko vržeš pred njo. Pa če se pred žensko, ki ni tvoja partnerka in je prišla na avdicijo ne sprehajaš gol. Dovolj bi bilo, da se nekateri prenehate obnašati, kot da je to normalno in predvsem, da si ženske stvari izmšljujemo in da delamo gonjo (proti vsem moškim) samo zato, ker nimamo nič pametnejšega početi. Meni osebno je zanimivo to, da se nekateri, tudi ti, kljub temu, da je bilo opisano skrajno neprimerno obnašanje s strani nekaterih oseb in da žrtve tega obnašanja niso bile samo ženske, ampak tudi moški in otroci, še vedno obregate samo ob ženske. In tako mimogrede, ne tiče se te, kako sem namazana in oblečena. Ko bom imela na sebi napis "Kris, naredi z mano kar hočeš", takrat boš vedel, da je to namenjeno tebi, do takrat pa ne hodi blizu, ker ni namenjeno tebi in imam pravico, da sem taka kot želim biti, za tistega kot želim biti in ti nimaš nobene pravice, da to jemlješ kot vabljenje in nastavljanje tebi. Nehaj se obnašati, kot da se sprehajaš v zastonj trgovini, kjer so ti stvari na voljo, zato ker se je tebi pač tako zahotelo.

torej, analogno, biti gol (oblečen kot nekomu paše-torej imaš majico do popka in nogavice do kolen, vmes pa nič) kar tako, na splošno, na cesti zaradi nekoga točno določenega (ki mu je to ok) je ok...lahko počneš karkoli...če to isto počneš zarad nekoga, ki mu ni všeč pa ne...in seveda izzivalnost se "meri" le z "ženskimi vatli", kjer ona oblečena kakor ji paše je dovoljeno, on oblečen kot mu paše pa ne...

zanimiva logika....

dejstvo je, da je osebna interpretacija kaj je zloraba tebe v javnosti (recimo gol tip na ulici) pomeni tudi osebno interpretacijo za kakega zafrustriranca nasprotnega spola, ki ga rajca (in moti) tvoje oblačenje...za katerega pa imaš po tvoje vso pravico....al kaj narobe štekam?
Zlobni genij
# 02.01.2018 ob 12:12
Nočem preveč pametovati ali moralizirati, ampak Reese in Nicole sta zadnji dve ženski, ki se lahko oglašata ali kaj ustanavljata na to perečo temo. Prva je namreč poročena s priznanim hollywoodskim producentom, druga je pa znana po njeni težavnosti in njenih spletkarskih igricah.
Bivši uporabnik
# 02.01.2018 ob 15:14
a i lahko mmc obrazložite, zakaj je moj komentar izbrisan? sem mislil, da svet ve, kako operira hollywood.
por
# 02.01.2018 ob 14:11
Snežinka, ja, ne smeta biti v profesionalnem odnosu... Mislil sem na zasebne obiske oz neprofesionalne stike.
fah-q
# 02.01.2018 ob 13:43
I stand with women across every industry to say #TIMESUP on abuse, harassment, marginalization and underrepresentation. @TIMESUPNOW

torej, skenslat kup sodnic, učiteljic, medicinskih sester, manekenk in na drugi strani rudarjev, gradbenih delavcev, šoferjev kamionov in jih zamenjat za one, katerih spol primanjkuje v industriji...

me res zanima ta verzija...
foxhunt
# 02.01.2018 ob 18:14
koliko je clanarina? A ko si zvezda se vclanis, prej pa bolj da ne.
nvk
# 02.01.2018 ob 16:11
Zdaj je čas, da odpustimo del RTV kadra in imamo mir pred Hollywoodom.
por
# 02.01.2018 ob 14:58
@Kris
Kje pa je napisano, da če si ga pred partnerko na roko, da to ni spolno nadlegovanje?
Peca
# 02.01.2018 ob 13:21
Kdaj ga bodo naše slovenske novinarke, ki jih otipavanje jugofilov in levičarskih šefov nič ne moti, ko jo pa desničar pogladi po laseh pa kriči, da je bila posiljena!?
Koalaman
# 02.01.2018 ob 23:51
@Snežinkica

DC snema filme po stripih, kjer je glavni junak pač določenega spola ali moški ali ženska tam se ne forsira moških, WW ni bla nobena prelomnica je super junakinja, ki je dobila svoj film, vedelo se je, da ga eventuelno bo dobila. In so tudi ženske, ki so več plačane kot moški. Verjemi, da se pri plačah upošteva veliko elementov, zakaj ne bi pol snemal filme sam z ženskami in prišparal, sej se vse vrti okol denarja, zakaj pol moške not? Edino kar sem ugotovil predvsem iz tvojih komentarjev, je, da trpiš za blažjo obliko paranoje, ni vse seksizem.
Koalaman
# 02.01.2018 ob 19:47
Snezinkica
Izpostavila si tri filme, ki bi zasluzili ne glede na spol glavnega protagonista, sploh Wonder Woman in The last jedi sta del fransize, tudi Lepotica in zver je last Disneya, kar pomeni da imata ze nek fan base in s tem garantirane oglede. Da ne omenim da se je presezek gledalcev udtvaril z spretnim marketingom npr. WW predstavlja boj za zenske pravice in vsa polemika okoli gej lika iz Lepotice in zveri sta kar pripomogli. To pa pokaze tudi, da seksizem ni tako zakoreninjen v mosko podzavest kot ti to zelis prikazati, glede na to, da je vecina obozevalcev DC-ja ( stripovska hisa ki si lasti WW) in Vojne Zvezd, moskih.
Mitko
# 02.01.2018 ob 19:11
Točno tako, Emmure, niso žrtve , ampak prave lisice, ki so pač za slavo in denar bile pripravljene biti tiho, morda so nekatere tudi same privolile. In potem igrajo uboge žrtve. Hinavsko, pokvarjeno. Nič manj od njihovega "Žideka".
Volkosvinj
# 02.01.2018 ob 17:23
Ok. Enako naj storijo tudi moški, pa da vidimo kako hitro se bo plošča obrnila...
fah-q
# 02.01.2018 ob 16:15
@gasarbajtr
Katera stvar najbolj razjezi ženske?
To, da jih moški vidijo kot seksualne objekte.
Katera je druga stvar, ki ženske najbolj razjezi?
To, da moški ne opazijo nove frizure (uhanov, barve las, obleke...)


popravljeno...
:)
Luka Novak
# 02.01.2018 ob 12:27
Edit

Zdaj je čas - Hollywoodčanke ustanovile gibanje proti spolnemu nadlegovanju

Zdaj je čas, da odklopimo Hollywood. Pa naj v miru rešijo svoje probleme.

Ostale produkcije je več kot dovolj.

Vprašanje je : v kolikem času, bi v primeru takšnega odklopa Hollywood rešil svoje probleme ? Mesec dni, dva meseca .. ali mogoče v nekaj tednih ?
Zoro27
# 03.01.2018 ob 19:17
In sedaj vse filme, ki kažejo preveč ženske kože in s tem žensko kot seksualni objekt, zapečatimo v depo!
fah-q
# 02.01.2018 ob 16:05
@por
mislim, da če hodiš z razkritimi genitalijami po ulici, kršiš kar nekaj veljavnih zakonov

kaj pa "štumf" v stilu red hot chilli pepersov?
...v sloveniji...drugače pa, tam kjer živim bi se lahko tudi sprehajal gol...kot bi se lahko špela v miniki..
Snežinkica
# 03.01.2018 ob 09:56
@koalaman

DC snema filme po stripih, kjer je glavni junak pač določenega spola ali moški ali ženska tam se ne forsira moških,


Ne, sploh se ne forsira moških. Da je bilo treba tako dolgo čakati na to, da je superjunakinja dobila svoj film, medtem ko je bilo vsako leto plasiranih več filmov o superjunakih, je čisto naključje, kajne, potem pa svizec zavije čokolado.

In so tudi ženske, ki so več plačane kot moški.

Katere to? Morda če primerjaš glavno igralko s stranskim igralcem. V absolutni konkurenci pa najbolje plačana igralka, trenutno Emma Stone, zaseda šele 15. mesto in zasluži 2,5 x manj kot najbolje plačani igralec, Mark Whalberg. In zakaj je tako ni nobena skrivnost, danes se največ zasluži s filmi o superjunakih in drugimi blockbusterji in v njih je pač manj glavnih ženskih vlog, kar ni nikakršno naključje ampak povsem zavestna odločitev producentov in lastnikov studijev. In še ena "zanimivost", ženske v filmih predstavljajo zgolj 28,7% vlog z besedilom.

zakaj ne bi pol snemal filme sam z ženskami in prišparal, sej se vse vrti okol denarja, zakaj pol moške not?

Resnično neumen argument. S tem, ko si glavni junak v finančno uspešnih filmih, pridobiš pogajalsko moč, s katero si lahko izboriš boljšo plačo in zato ženske ne bi bile nič cenejše, bi pa postale vplivnejše, kar pa seveda ni v interesu patriarhov, ki želijo ohranjati svoje privilegije.
Snežinkica
# 02.01.2018 ob 20:18
@Koalaman

Poanta, na katero opozarjajo tudi v novo nastalem gibanju je v tem, da ženske igralke niso plačane toliko kot njihovo moški kolegi, čeprav so, več kot očitno, enako tržno zanimive. Če trdiš, da so določeni filmi garantirano finančno uspešni, ne glede katerega spola je glavni junak, potem je pa še toliko bolj seksistično in zavržno, da se večinoma forsira zgolj moške. Da bi človek ugotovil globino zakoreninjenega seksizma mora pa samo natančno prebirati komentarje pod takšnimi članki, ugotovitev in zaključki niso ravno vzpodbudni.
Snežinkica
# 02.01.2018 ob 16:51
kaj tako pomilovanja vrednega,pa še nisem prebral.

Kaj res? Jaz pa že mnogo veliko bolj pomilovanja vrednega. Denimo tisto izjavo, ki se tukaj pogosto bere, da bodo sedaj moški obsojeni nadlegovanja že če bodo žensko pogledali, se sprašujem kako sovražno nastrojen in neuravnotežen mora biti osebek, ki kaj takšnega prijavi.
Snežinkica
# 02.01.2018 ob 15:11
Če te kdo spolno nadleguje,brez tvoje privolitve otipava,te psihološko maltretira,posili,TAKOJ prijaviš,napišeš,policijo pokličeš celo.

Tudi takšni primeri so bili med njimi, da so takoj odšle na policijo in kaj se je zgodilo? NIČ.

Je pa to, da se od žrtev pričakuje popolnost, seveda še eden v vrsti izgovorov in načinov opravičevanja spolnega nasilja, ki je tipično za šoviniste. Le-ti bodo krivdo vedno valili na žrtve, če takoj prijavijo, je pa kaj drugega narobe, ali so se neprimerno oblačile, vedle, pile, iščejo denar ali pozornost.... vedno se najde kakšen očitek.

Skratka, kot poziva tudi pismo, rešitev je v solidarnosti med ženskami, šovinisti ne bodo niti s prstom mignili, da bi se situacija izboljšala.
spela55
# 02.01.2018 ob 12:17
"Prišel bo dan, ko bo pogledat žensko ali ji kaj reči kaznivo dejanje, zapomnite si to. Če bo ona pogled ali besedo interpretirala kot spolno nadlegovanje, boste obtoženi in spolni prestopnik s kartoteko, kljub temu da ženska pogosto sama vabi, nastavlja in se maže ter oblači kot prijateljica noči. Se pravi vse bo odvisno od njenih muh, verjelo se ji bo ker je pač ženska, moški pa bo itak kriv, ker je moški. Zanimivo pa je, da men-hejterke kljub vsesplošni naraščajoči gonji proti moškim ne delujejo nič bolj srečne ali zadovoljne, temveč še bolj sfrustrirane, nesrečne in osamljene."

V bistvu bi bilo dovolj že to, da se nekateri začnete zavedati, da je spolno nadlegovanje, če žensko, ki ni tvoja partnerka vprašaš, če si ga lahko na roko vržeš pred njo. Pa če se pred žensko, ki ni tvoja partnerka in je prišla na avdicijo ne sprehajaš gol. Dovolj bi bilo, da se nekateri prenehate obnašati, kot da je to normalno in predvsem, da si ženske stvari izmšljujemo in da delamo gonjo (proti vsem moškim) samo zato, ker nimamo nič pametnejšega početi. Meni osebno je zanimivo to, da se nekateri, tudi ti, kljub temu, da je bilo opisano skrajno neprimerno obnašanje s strani nekaterih oseb in da žrtve tega obnašanja niso bile samo ženske, ampak tudi moški in otroci, še vedno obregate samo ob ženske. In tako mimogrede, ne tiče se te, kako sem namazana in oblečena. Ko bom imela na sebi napis "Kris, naredi z mano kar hočeš", takrat boš vedel, da je to namenjeno tebi, do takrat pa ne hodi blizu, ker ni namenjeno tebi in imam pravico, da sem taka kot želim biti, za tistega kot želim biti in ti nimaš nobene pravice, da to jemlješ kot vabljenje in nastavljanje tebi. Nehaj se obnašati, kot da se sprehajaš v zastonj trgovini, kjer so ti stvari na voljo, zato ker se je tebi pač tako zahotelo.
Snežinkica
# 02.01.2018 ob 13:34
Katastrofa, kam vse skupaj pelje! Včasih so se feministke borile za enakopravni položaj, danes se borijo za priviligiran položaj...

Aha, se pravi, da to, da ženska ni spolno nadlegovana, se danes šteje za privilegij. Lepo, da si nam pojasnil.
Snežinkica
# 02.01.2018 ob 14:22
Snežinka, ja, ne smeta biti v profesionalnem odnosu... Mislil sem na zasebne obiske oz neprofesionalne stike.

O katerih pa članek ne govori, zato ne vem zakaj jih omenjaš.

mislim pa da nobenega feminističnega. Snežinka, popravi me, če se motim.

Ne obstaja nič takega kot "feministični zakon", je pa res, da v feministični družbi ženske ne bi hodile naokoli v neudobnih, zdravju škodljivih oblačilih, da bi skrile svoje nesigurnosti.
Snežinkica
# 02.01.2018 ob 14:15
Poleg tega se zavzemajo za enakost spolov na vodstvenih položajih in enake plače ter sprejetje zakonodaje za kaznovanje podjetij, ki tolerirajo spolno nadlegovanje.

Eden od izgovorov, ki se pogosto pojavlja med vodilnimi pa tudi na forumih, je ta, da ženske igralke pač ne pritegnejo dovolj občinstva v kinodvorane in da zaradi tega ne morejo imeti enakih plač in enake zastopanosti pri vlogah, da je vse zgolj vprašanje trga ne pa nekih predsodkov. No, leto 2017 je odpihnilo tudi ta izgovor, trije najbolj donosni filmi imajo vsi glavne ženske protagonistke (Lepotica in zver, WW, TLJ), TOREJ????
Snežinkica
# 02.01.2018 ob 12:59
ne, ampak zato, ker so "zrtve" takticno odigrale igro - pocuzale koristi za dvig kariere in sedaj ko je kariera v zatonu se enkrat cuzat od iste stvari, le da tokrat v obliki "i'm a victim" karte in vsaj 20 let kasneje.
sicr dobra taktika, ampak spilat zrtev 20 let po "zlocinu" ki te je dvignil na A listo v Holywoodu je posmeha vredno.


Še enkrat, katera od omenjenih si je z zoperstavljanem Weinsteinu dvignila kariero, pristala na A-listi in se sedaj oglaša kot žrtev? Konkretna imena.
Snežinkica
# 02.01.2018 ob 12:55
Seveda to velja za stanovanje in hotelsko sobo na ime 'nudista, ne za delovno mesto ali prostore javnega značaja :-)

V šovbiznisu so hotelske sobe hkrati tudi delovna mesta kjer velikokrat potekajo avdicije. In da, če se šef sprehaja gol pred podrejenemi in se zraven še samozadovoljuje to velja za spolno nadlegovanje.
Snežinkica
# 02.01.2018 ob 11:59
Ne vem, če jim je kdo povedal, da gibanje proti spolnemu nadlegovanju na delovnem mestu že obstaja.

Reče se mu Policija.


Česa ne poveš? Zakaj je torej spolno nadlegovanje še vedno tako zelo razširjeno? Morda zato ker policija teh prijav ne jemlje resno ali ker rada na tisoče "rape kitov" "pozabi" kdaj tudi v predalu?
Snežinkica
# 02.01.2018 ob 12:00
...pol naj pa še denar od vlog vrnejo.

Misliš od tistih, ki jih niso dobile, ker so bile označene za "težavne"?
Snežinkica
# 02.01.2018 ob 11:17
BRAVO!!!! Šovinistom se čas izteka, Weinsteingate je bil mejnik po katerem nič ne bo več tako kot je bilo, čeprav bi si mnogi želeli, da bi se zadeva v času polegla in bi nadaljevali po starih tirnicah. Tole je zgolj eden od korakov v pravo smer, slediti bodo morali še drugi ampak #TIMESUP.
Kazalo