Mazda
Mazdini bencinski motorji na ravni električnih
Mazda skyactiv-3, 30. januar 2018 ob 13:41 Mazda razvija bencinski motor, ki bi bil lahko ob upoštevanju celotnega postopka proizvodnje in dobave energije tako čist kot električni.
18
 • Nova družina Mazdinih bencinskih motorjev
 • Učinkovitost, izpusti in poraba na ravni električnih
 • Slovenski avto leta 2018 je volkswagen polo
  66
  18. januar 2018 ob 20:48 Sedem slovenskih medijev je skupaj z javnostjo za slovenski avto leta 2018 v napeti končnici izbralo avtomobil VW polo.
  Diskretna prenova z bogato vsebino
  5
  1. december 2017 ob 13:21 Mazda je pod žarometi avtomobilskega salona v Los Angelesu pokazala prenovljeno šestico.
  Izglasujte Slovenski avto leta 2018
  18. november 2017 ob 15:01 Leto je naokoli, znova je prišel čas, da določimo, kateri izmed avtomobilov, ki so v poslavljajočem se letu zapeljali na slovenske ceste, si zasluži lovoriko slovenski avto leta 2018.
  Prvi bencinski motor na svetu s kompresijskim zgorevanjem
  13
  9. avgust 2017 ob 14:12 Mazda je predstavila prvi bencinski motor na svetu s kompresijskim zgorevanjem. Imenuje se Skyactiv-X in obljublja učinkovitost na ravni dizelskih agregatov.
  Mazda bo porabo goriva klasičnih motorjev znižala za 30 odstotkov
  34
  2. december 2016 ob 15:33 Mazda se je v primerjavi z večino proizvajalcev vozil uprla zmanjševanju motorjev, ki mu popularno pravimo "downsizing".
  Pri Mazdi CX-5 so pravila oblikovanja postavili na glavo
  14
  25. november 2016 ob 07:15 Mazda ima v Evropi dolgo tradicijo na področju oblikovanja. Mnogi obliko imajo njihovih vozil za najbolj "evropsko" med japonskimi avtomobilskimi znamkami.
  Čas je za drugo generacijo mazde CX-5 Ena izmed glavnih novosti, ki bodo zasijale na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, je nova mazda CX-5. Ta ne prinaša revolucije, temveč premišljeno evolucijo uspešnega modela.
  2
  Mazda 6: S hipnim pojemkom do zanesljivejše vožnje v ovinkih Mazda 6 je ob prenovi dobila številne nove tehnologije, ki vplivajo na dinamiko vožnje, udobje in varnost.
  15
  Avtomobilnost 61: Ko poslovnež zna izbrati poslovni avtomobil, ne zna pa se poslovno obleči V 61. Avtomobilnosti se bomo pogovarjali o modi in avtomobilih. V preventivni pobudi Bodimo boljši se nam bo pridružil Igor Samobor.
  4
  Opel z biturbom za astro, BMW s štirimi turbinami, Mazdin dizel v Evropo BMW je zdaj uradno predstavil svoj novi motor z večstopenjskim turbopolnjenjem s štirimi turbo polnilci in naslednjo generacijo vbrizga po skupnem vodu.
  12
  Mazdin novi športni terenec je CX-4 Pri Mazdi so na mednarodnem avtomobilskem salonu v Pekingu premierno pokazali svoj novi športni terenec CX-4.
  14
  Mazda MX-5 RF namesto mehke ponuja trdo zložljivo streho Mazda je novi generaciji kultnega roadsterja MX-5 z mehko zložljivo streho dodala novo različico MX-5 RF (retractable fastback) s trdo zložljivo streho.
  7
  Slovenski avto leta 2016 je opel astra V prvi letošnji Avtomobilnosti smo novinarji sedmih največjih medijev, ki pokrivamo področje avtomobilizma, izglasovali slovenski avto leta 2016. To je opel astra.
  29
  Mazda CX-5: zaradi praktičnosti, ne zaradi bahanja! Kaj je tisto, kar nas tako močno vabi k nakupu terenskih vozil, da so ti postali tak prodajni hit? Nekdaj je bil razlog superiornost, vlivanje občutka vsemogočnosti, dviganje samozavesti.
  1
  Mazda predstavila novo generacijo športnega terenca CX-9 Mazda je na avtomobilskem salonu v Los Angelesu predstavila sedemsedežno športno terensko vozilo CX-9, ki prinaša inovativne tehnologije, nov skyactive 2,5-litrski turbo motor in premium materiale.
  17
  Mazdin koncept RX-vision z rotacijskim motorjem Na avtomobilskem salonu v Tokiu so pri Mazdi dali vedeti, da še niso obupali nad rotacijskim motorjem, ki ga po upokojitvi modela RX-8 v trenutni paleti avtomobilov nimajo.
  7
  Mazda CX-3 CD105 4WD AT: mali SUV za mlade, ne za starejše V drobovju novinca je veliko stvari ki jih poznamo iz mazde 2, a vendarle CX-3 ni zgolj malo privzdignjen klon, temveč čisto samosvoj mali SUV.
  Mazda napoveduje novega križanca Pri Mazdi Motor Corporation bodo septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavili koncept novega križanca, oziroma športnega terenca.
  3
  Se delovanje senzorjev v avtu prekriva s senzorji v policijskih merilnih napravah? Vprašanje v naslovu je na mestu že danes, ko je vozil z različnimi laserskimi in radarskimi senzorji na naših cestah še relativno malo, a je jasno, da bo že v bližnji prihodnosti močno drugače.
  11
  Izbor
  Anketa - zimske pnevmatike

  Ste že preobuli avto v zimske pnevmatike?

  Da.
  Ne.
  Arhiv
  Kazalo