Kuharski recepti - Seznam sadja
Breskve v rdečem vinu z ribezom
Preliv za breskve naredimo iz vina in ribeza, 19. avgust 2018 ob 10:13 Sestavine: 8 zrelih breskev, 3 dl rdečega vina, 30 dag ribeza, limonina lupinica, 10 dag rjavega sladkorja, cimet. Breskve operemo, po želji olupimo, izkoščičimo in narežemo.
Marelice v vaniljevi omaki
14. avgust 2018 ob 08:24 Sestavine: približno 20 zrelih marelic, 2 stroka vanilje, 15 dag sladkorja, 3 žlice ruma, limeta, nekaj vejic sveže mete, vaniljev sladoled. Marelice operemo, razpolovimo in odstranimo koščice.
Kuskus z mešanim sadjem
13. avgust 2018 ob 08:17 Sestavine: 25 dag kuskusa za hitro pripravo, 2 jabolki, 1 hruška, 2 breskvi, nekaj žlic vloženih ali zamrznjenih višenj, 4 fige, sladkor, 1 žlica masla, sol.
Jagode in breskve s penino
28. julij 2018 ob 06:29
Lubenica z jagodičevjem in medom
15. julij 2018 ob 10:29 Sestavine: 1 kg lubenice, 4 žličke medu, 50 dag mešanega jagodičevja (jagode, maline, borovnice ... ), šopek sveže mete, mleti cimet.
Karamelne marelice
13. junij 2018 ob 09:53 Sestavine: 1 kg marelic, 15 dag sladkorja, 4 dag masla. Marelice operemo, razpolovimo in razkoščičimo. Polovice narežemo na krhlje.
Ananas s kokosovo kremo
5. maj 2018 ob 09:11 Sestavine: ananas, 5 žlic masla, 4 žlice rjavega sladkorja, žlička cimeta, 2 žlici javorjevega sirupa, 3 rumenjaki, 10 dag sladkorja, 1 dl kokosovega likerja, 2 žlici limonovega soka.
Fige z jogurtom in medom Sestavine: 10 zrelih fig, 6 dl grškega jogurta, šest žlic medu, mleti cimet. Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija.
1
Kruhov narastek s hruškami Sestavine: 5 starih žemelj, 1 strok vanilje, 1/2 litra mleka, 2 jajci, sladkor, maslo, 8 hrušk, 2 dl smetane. Vaniljo prerežemo, sredico postrgamo in jo vmešamo v mleko.
Jabolčna čežana s smetano Sestavine: 2 kg drobnejših kislih jabolk, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, rjavi sladkor, cimet. Jabolka operemo, jih narežemo na četrtine.
Pomarančna solata z medom in orehi Sestavine: 6 pomaranč, 4 žlice tekočega medu, 3 žlice pomarančnega likerja, 5 dag orehovih jedrc, nekaj vejic melise. Orehova jedrca preberemo, grobo nasekljamo in kratko popražimo v oplasteni ponvi.
Sorbet z granatnim jabolkom Sestavine: 2 veliki zreli granatni jabolki, 1 dl suhega šerija, 5 dag sladkorja, 10 žlic vode, sok polovice limone, meta ali citronska melisa za okras.
Sadje z bananino čežano Sestavine: 4 kiviji, 4 zelene fige, 2 marelici, 1 dl ribezovega soka, žlica olupljenih mandljev, banana, 4 datlji.
Ananas z vinsko kremo Sestavine: 4 zelo sveži rumenjaki, 10 dag sladkorja v prahu, zavitek vaniljevega sladkorja, 2 dl marsale ali polsuhega belega vina, 4 žlice rjavega sladkorja, 5 dag masla, limona, majhen ananas.
Sadna solata s smetano Sestavine: 4 pomaranče, 1 grenivka, 1 manjši ananas, 3 dl jogurta, 3 žlice kostanjevega medu, 1 dl smetane za stepanje, 4 žlice nasekljanih orehov.
Lubenični sorbet Sestavine: 1,2 kg dobro ohlajene lubenice, 1 limona, 1 košček ingverjeve korenine (približno 3 cm), pol šopka mete. Lubenici odstranimo seme in jo narežemo. Ingver ostrgamo in naribamo.
Hladna melonina juha z meto Sestavine: 1 kg zrele melone, 1 dl belega vina, sladkor v prahu, limona, nekaj vejic sveže mete. Vino, približno en deciliter vode in dve žlici sladkorja zavremo v kozici ter pokuhavamo nekaj minut.
Kompot iz svežih fig z meto Sestavine: 10 fig, 8 dag sladkorja, 2 dl belega vina, 1 žlica ruma, nekaj vejic mete. Fige operemo in olupimo. Sladkor, vino in 3-4 dl vode zavremo v večji plitvi kozici.
Jagode z zelenim poprom Sestavine: 4 žličke vloženega zelenega popra, 2 žlici masla, neškropljena limona, 2 zavitka vaniljevega sladkorja, 1 kg jagod, 2 žlici sladkorja. Jagode očistimo in oplaknemo z mrzlo vodo.
Kosmiči z banano in kefirjem Sestavine: 2 banani, mango, 12 žlic ovsenih kosmičev, pomaranča, 6 dl kefirja, 3 žlice medu, 4 dag oluščenih nesoljenih pistacij. Pistacije nasekljamo. Mango olupimo in narežemo na koščke.
Kazalo