Prostor in pol
Ek, bistro ob Žitnem mostu, kjer zajtrk strežejo ves dan
V ozadju "naključnega" videza natančen premislek, 4. februar 2017 ob 08:01 V Ljubljani je konec januarja zaživel Ek, zajtrkovalni kotiček za vsak dan ali lokal za brunch ob koncu tedna, v tujini že nekaj časa izjemno priljubljen koncept.
27
Prostor in pol 2016 po izboru bralcev je Monstera bistro
16
12. januar 2017 ob 06:19 Bralci MMC-ja so med 11 predstavljenimi interierji in javnimi prostori za Prostor in pol 2016 izglasovali lokal Monstera bistro kuharskega mojstra Bineta Volčiča.
Glasovanje za Prostor in pol 2016 je končano. Zmagovalca bomo razglasili jutri.
11. januar 2017 ob 15:00 Vse leto smo v rubriki Prostor in pol iskali in objavljali zanimive interierje in javne prostore, ki imajo svojo zgodbo, nato pa ste bili na vrsti vi, da ste glasovali, kateri vas je najbolj ...
Prostor in pol - lokal, ki ni iz tega časa
1. december 2016 ob 06:13 Nostalgija Vintage Caffee je v resnici mali muzej z zavidljivimi eksponati iz 50. in 60. let prejšnjega stoletja, ko so marmelado prodajali na žlico, plesali ob Wurlitzerjevem Juke Boxu in šarmirali ...
Prostor in pol: vila Mravljevi, beton in tradicija na prepihu burje
46
17. november 2016 ob 06:22 Izredno preprosta, a moderno opremljena vila Mravljevi, s krita med zelenimi griči Vipavske doline in Krasa, prepleta zgodbo stare domačije in ubrane sodobne elegance.
Prostor in pol: Brivnica, ki je Novo mesto postavila na zemljevid bradačev
30
25. avgust 2016 ob 07:44 Morda brivci izumirajo, ljubitelji brad še zdaleč ne. To je razlog, da je brivec Edis v Novem mestu odprl brivnico z edinstvenim interierjem, ki jo obiskujejo bradači iz vse Slovenije.
Prostor in pol: Pišek bar, kavarna v slovenski deželi piva
11
18. avgust 2016 ob 06:29 Le nekaj korakov čez prostrani pašnik od kluba judoističnega guruja Marjana Fabjana na Lopati pri Celju stoji domačija Piškovih, ki je v deželi piva storila nepredstavljivo stvar.
Prostor in pol: Tonca - obujena furmanska oštarija na Kozini Arhitektka Sanja Premrn je imela le na videz lahko nalogo: upoštevati spomeniško varstvo kamnite kraške hiše, jo opremiti s svežim interierjem in z detajli osvetliti zgodbo nekega časa.
20
Prostor in pol: Monstera - eko, trendovski bistro Bineta Volčiča Čeprav številni Bineta Volčiča najbolj povezujejo s kuharskim šovom komercialne televizije, pa si je mladi kuharski mojster, kot večina njegovih cehovskih kolegov, vedno želel odpreti svojo ...
65
Prostor in pol: Moderna, netipična kavarna v Moderni galeriji Kavarna Moderna v kleti ljubljanske Moderne galerije je primer ambienta, ki ga oblikuje dobra ideja; detajl izčiščenemu prostoru dajejo glasba, retro rastlinje in kosi slovenskih oblikovalcev.
17
Prostor in pol: Centralna obveščevalna kavarna Čuk Kavarna Čuk v Stegnah v Ljubljani se ne sklicuje le na obveščevalno službo Sova, ki je v isti zgradbi, s svojim barvitim interierjem in izborom materialov želi 'udomačiti' poslovni svet, v katerem ...
25
Foto in video: Nordijski center Planica - izjemen kompleks svetovnih dosežkov Dolina pod Poncami z odprtjem Nordijskega centra Planica ni več le središče narodnega veselja ob uspehih skakalcev, je edinstven kompleks, ki ga ni nikjer na svetu.
59
Prostor in pol: Restavracija Slon 1552, šik prostor za moderne popotnike Ime nove Restavracije Slon 1552 daje slutiti pridih multikulturne newyorškosti, v samem bistvu pa apelira na leto obiska slona Sulejmana, ki je pustil pečat temu staremu ljubljanskemu hotelu.
34
Med 555 zakladi prenovljene Narodne galerije Devetdeset let mineva, odkar je društvo Narodne galerije prvič rešilo prostorsko vprašanje in svoj inventar preneslo v Narodni dom.
22
Video: Prostor in pol 2015 je Cat Caffe Izmed 12 interierjev, ki smo jih v letu 2015 predstavili v rubriki Prostor in pol, ste MMC-jevi bralci izbrali svojega favorita - največ glasov je prejel Cat Caffe.
18
Glasovanje za Prostor in pol 2015 se izteka, tesna bitka dveh favoritov Po do zdaj oddanih glasovih sta med 12 predstavljenimi interierji na MMC-ju v prednosti dva interierja, le eden pa bo dobil zmagovalni naziv in posebno nagrado oblikovalskega studia Desnahemisfera.
5
Foto: LolliLand, arhitekturni koncept pravljične dežele lizik Vrtljive lizike, pisani bomboni in čokoladne tablice so elementi otroške igralnice LolliLand, pravljične dežele lizik, v kateri so želeli arhitekti poudariti razvoj otroške domišljije in motorike.
17
Foto: Kafetarna, voajersko koketiranje skrivnostnih deklet Kafetarna bi lahko bila eden tistih lokalov, ki oživljajo staro jugoslovansko pohištvo in opevajo udobje dnevnih sob, če vam ne bi izza kota pogled ujelo skrivnostno dekle.
18
Foto: Skedenj, podeželska idila na Gorenjskem Star skedenj sredi obljudenih polj v Vopovljah pri Cerkljah na Gorenjskem v notranjosti skriva romantično idilo, kjer ob mukanju krav namesto na kavču sedite na balah slame.
30
Foto: Bistro FTP združuje sveže ideje z vsega sveta Interier bistroja FTP v Tehnološkem parku Ljubljana za razvoj vrhunskega podjetništva je zasnovan v slogu industrial z retropridihom. Pika na i so obnovljene luči iz Sovjetske zveze.
13
Kazalo