Aver je pred kandidiranjem za direktorja bolnišnice vodil Vzajemno. Foto: MMC RTV SLO
Aver je pred kandidiranjem za direktorja bolnišnice vodil Vzajemno. Foto: MMC RTV SLO
Aver ne bo direktor bolnišnice

Kot razlog za umik kandidature je Aver v pisni izjavi navedel medijske in druge pritiske, je povedal vodja sveta zavoda Splošne bolnišnice Izola Damijan Šavron. Izredna uprava Vzajemne je pretekli teden napovedala vložitev odškodninske tožbe zoper Averja, češ da je ta zavarovalnici z nevestnim in negospodarnim ravnanjem povzročil škodo.

Marušič: Averjev program pomanjkljiv na področju krizne situacije v bolnišnici
Nad njegovo kandidaturo niso bili navdušeni niti župani obalnih občin, zato si je minister za zdravje Dorjan Marušič, čeprav je svet zavoda za direktorja izbral Averja, vzel še nekaj časa za razmislek.

Zdaj je sporočil, da ni nobene potrebe, da bi predstavil svoje mnenje o "kandidatu" oz. da bi Averjevo kandidaturo posredovali na vlado. Dejal je le, da je imel njegov program določene parametre kakovosti, čeprav je bil morda nekoliko pomanjkljiv na področju krizne situacije v bolnišnici. Govori se namreč o njenem primanjkljaju na mesečni ravni ter o naraščajočih dolgovih od dobaviteljev.

Marušič omenil nekaj možnih kandidatov
Po ministrovem mnenju je treba zdaj v najkrajšem možnem času stabilizirati vodstvo in postaviti bolnišnico tja, kamor sodi. Poleg tega je minister omenil tudi nekaj možnih kandidatov, ki bi to delo lahko opravljali, ena med njimi bi po njegovih besedah lahko bila strokovna direktorica izolske bolnišnice Edvina Gregorčič.

Zaradi vsega omenjenega se je Marušič zavzel za čimprejšnji sklic seje sveta zavoda, s čimer bo mogoče sprožiti postopek imenovanja vršilca dolžnosti direktorja ter zastaviti program sanacije bolnišnice.

Izolska bolnišnica potrebuje novo vodstvo
V izolski bolnišnici morajo zdaj poskrbeti za začasno vodstvo. Najprej bodo imenovali v. d. direktorja, ki je lahko imenovan za največ eno leto, nato pa bo svet izolske bolnišnice odločil, kdaj bo objavljen nov razpis za direktorja. Kdo bo vršilec dolžnosti, si Šavron ni upal napovedati, prav tako pa se ni želel izreči o možnosti, da bi za vršilca dolžnosti imenovali Averja.

Nekdanjemu direktorju bolnišnice Antonu Kranjcu je mandat potekel 24. maja, od takrat pa bolnišnico vodi strokovna direktorica Edvina Gregorič. Predvideno je bilo, da bo bolnišnico vodila do dokončne potrditve novega direktorja na vladi.

Aver ne bo direktor bolnišnice