Družina/nosečnost
slice
Slovenija je ena najvarnejših držav za rojevanje
Potrebujemo več preprečevanja kajenja in debelosti, 29. november 2018 ob 15:25 Evropsko poročilo o zdravstvenem stanju nosečnic in novorojenčkov leta 2015 Slovenijo uvršča med najvarnejše države za rojevanje na svetu, težavo še vedno predstavljata čezmerna telesna teža in ...
26
Silovit upad rodnosti po svetu - v skoraj polovici držav prirast negativen
223
9. november 2018 ob 09:16 Raziskava je pokazala neprecedenčen globalni upad rodnosti – skoraj polovica držav ima negativen naravni prirastek, kar pomeni, da se ne rodi dovolj otrok, da bi te države vzdrževale število svoje ...
Pediatrinja: Mamice komaj pridejo s porodniškega dopusta, so že na bolniškem
101
30. oktober 2018 ob 20:53 Takoj ko se otroci začnejo vključevati v vrtec, se začnejo težave, opaža Irena Zorc, pediatrinja v Zdravstvenem domu Ivančna Gorica.
Dojenje ne prinaša prednosti samo otroku, ampak tudi doječi materi
16
30. september 2018 ob 10:58 Začel se bo svetovni teden dojenja, v katerem bodo opozarjali, kako pomembno je dojenje za otroka, prednosti pa ima tudi za doječo mater.
Tudi najmanjša količina alkohola v nosečnosti predstavlja tveganje za nerojenega otroka
25
9. september 2018 ob 15:13 Datum 9. 9. simbolizira devet mesecev nosečnosti, zato je izbran za mednarodni dan fetalnega alkoholnega sindroma, ki opozarja na tveganje za hude posledice še nerojenega otroka zaradi pitja ...
Moško kontracepcijsko tabletko uspešno preizkusili na opicah Ameriški znanstveniki so na samcih opičje vrste makako uspešno preizkusili moško kontracepcijsko tabletko, ki omeji gibanje spermijev. Stranskih učinkov niso zaznali.
54
Slovenija v vrhu držav z najmanjšo stopnjo umrljivosti novorojenčkov Pred dopolnjenim prvim mesecem življenja vsako leto umre 2,6 milijona dojenčkov.
23
Irci maja na referendum o odpravi skoraj popolne prepovedi splava Na Irskem bo konec maja referendum o odpravi skorajda popolne prepovedi umetne prekinitve nosečnosti. Splav je zdaj dovoljen, samo če je ogroženo življenje matere.
54
Nadomestno materinstvo - trgovanje z otroki ali dosežek človeštva? Cristiano Ronaldo in Kim Kardashian West sta najbolj znana med tistimi, ki so se v zadnjem času odločili, da jim otroka rodi nadomestna mati.
115
Poslovil se je priznani ginekolog Vasilij Matko Cerar Umrl je Vasilij Matko Cerar, eden najbolj znanih slovenskih ginekologov in porodničarjev, ki je bil med drugim tudi glavni pobudnik za gradnjo nove ljubljanske porodnišnice.
3
Babištvo naj gre znova na primarno raven - ker to daje najboljše rezultate V Sloveniji nosečnicam ni povsod omogočen dostop do babiške obravnave, ob svetovnem dnevu babic opozarja zbornica zdravstvene in babiške nege.
8
Pediatrinja iz Lenarta: Zmerjajo me s Hitlerjem Vse več staršev se odloča, da ne bodo cepili svojih otrok. Leta 2016 je na ministrstvo za zdravje prispelo okoli 600 vlog za opustitev cepljenja. In posledice?
432
"Neplodnost globoko prizadene moškega ali žensko" Prej ko pride do zdravljenja, prej pride do starševstva, so se strinjali na okrogli mizi o zdravljenju neplodnosti, ki jo je ob začetku nacionalne kampanje ozaveščanja o neplodnosti organiziral ...
23
ZZZS ni sprejel predloga uvedbe terapevtske skupine zdravil za hormonske kontraceptive Upravni odbor ZZZS-ja obravnaval predlog uvedbe morebitnih doplačil za hormonsko kontracepcijo, vendar ga ni sprejel.
179
Proti doplačilu kontracepcije: "ZZZS ne sme varčevati na pravicah žensk" Krčenje pravic žensk pri svobodnem odločanju o rojstvu otrok je po mnenju zbornice zdravstvene in babiške nege nesprejemljivo, zato doplačilom za hormonsko kontracepcijo nasprotujejo.
150

Kazalo