Svet UKC-ja Maribor je Gregorja Pivca potrdil soglasno. Foto: BoBo
Svet UKC-ja Maribor je Gregorja Pivca potrdil soglasno. Foto: BoBo

Člani sveta UKC-ja Maribor so danes brez večjih vprašanj in zapletov soglasno Gregorju Pivcu potrdili nov štiriletni mandat, ki se začne 1. novembra. Peti mandat se Pivcu izteče konec oktobra, zato je svet zavoda 18. maja objavil nov razpis, na katerega se je prijavil samo Pivec. Zdaj mora imenovanje potrditi še vlada.

V svojem programu poudarja, da je mariborski UKC osrednja zdravstvena institucija severovzhodne Slovenije in ima vrsto zadolžitev, predvsem do bolnikov, pa tudi vseh drugih deležnikov zdravstvenega sistema, prav posebno pozornost pa je v svojih usmeritvah namenil starejšim prebivalcem. Gregor Pivec je po izobrazbi kirurg, v mariborski mestni politiki pa je znan kot vodja mestnega odbora SDS-a.

Strateški cilji in projekti
Eden izmed strateških ciljev, ki si jih je zadal, je ustanovitev gerontološkega oddelka, katerega poudarek bo na intenzivni terapiji. Skušali bodo še povečati zmogljivosti na področju internističnih strok, zagotoviti boljše strokovno delo in večjo dostopnost za starejše občane. Pivec poudarja, da se je treba na težave, povezane s starajočim prebivalstvom, pripraviti, na tem področju pa je mogoče pridobiti tudi evropska sredstva za naložbe.

Dokončanje onkološkega oddelka Pivec uvršča med prioritetne projekte letošnjega leta in upa, da bi lahko preizkusno delo začeli že jeseni, do leta 2016 pa že s polnimi zmogljivostmi. Sledilo bo dokončanje urgentnega centra, kjer bodo dela predvidoma končana septembra, čaka pa jih tudi reorganizacija. Tretji veliki projekt pa je oddelek za forenzično psihiatrijo, kjer načrtujejo razširitev programa.

UKC Maribor je leto 2014 prvič po treh letih končal s pozitivnim rezultatom, približno 830.000 evrov, pozitivna gibanja pa se po trenutnih podatkih nadaljujejo tudi letos.