Zdravje
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 41 glasov Ocenite to novico!
UKC Ljubljana
Načrtovani novi center srčne kirurgije naj bi bil v delovanju povsem neodvisen od ljubljanskega kliničnega centra. Foto: BoBo

Dodaj v

Igor Gregorič prišel v Slovenijo reševat težave s srčno kirurgijo

V Slovenijo se za zdaj ne namerava vrniti
14. december 2017 ob 17:03
Ljubljana - MMC RTV SLO, Radio Slovenija

Srčni kirurg Igor Gregorič je iz Houstona prispel v Slovenijo in prvič pojasnil, kakšna bo njegova vloga pri reševanju težav s srčno kirurgijo. Zdaj vodi projektni svet, ki ga je imenoval svet zavoda ljubljanskega kliničnega centra. V prihodnje pa naj bi ustanovili nov center za zdravljenje otrok in odraslih, ki bo deloval samostojno.

Projektni svet je opravil že nekaj sej na temo ustanavljanja novega centra, vzpostavljen pa je tudi stik s češko organizacijo Motol, ki bo sodelovala pri vzpostavitvi centra. Gregorič poudarja, da bo to začasno sodelovanje, ki bo trajalo šest mesecev.

Na vladno obravnavo pa čakajo njegovi predlogi usmeritev za ustanovitev in delovanje Zavoda za zdravljenje otrok s srčnimi obolenji in odraslih s prirojenimi srčnimi napakami. Če bo vlada v prihodnjih tednih to potrdila, tako pravi Gregorič, bo ta center deloval samostojno in neodvisno od kliničnega centra.


Kakšno vlogo bo imel Gregorič, za zdaj še ni znano. Gregorič pa ob tem poudarja, da bo opravljal tako vlogo, kot mu jo bo namenilo ministrstvo za zdravje. Kljub temu pa to še ne pomeni, da se vrača v Slovenijo: "Korespondenca in razprave se lahko vodijo tudi na daljavo," pojasnjuje.

Podrobnosti o strukturi zavoda, številu zaposlenih in drugo naj bi bilo dorečeno v prihodnjih dneh, najpomembneje je, poudarja, da se tudi v Sloveniji vzpostavi zanesljiv in varen sistem zdravljenja otrok in odraslih s srčnimi obolenji. Zavod naj bi začel delovati maja prihodnje leto.

Zdenka Tomulič, Radio Koper
Prijavi napako
Komentarji
Tao3
# 14.12.2017 ob 17:19
Vse pohvale, da nekdo želi pomagati pri tej šlamastiki. Na srečo se je tudi vodstvo zamenjalo in upajmo, da se ta dvoživkarski hlev končno počisti. Bravo Slovenija!
slorest
# 14.12.2017 ob 17:24
Da je možakar prišel iz Houstna v Slovenijo je big respect. V Houstnu je na tisti kliniki obračal milijone, vozil pa avtomobile, da se človeku samo smeje. Je pa hkrati reeees strokovnjak in vsa čast, da je sprejel povabilo v Slovenijo. Upam le, da ne obupa nad vsem gnilim sistemom.
the law1
# 14.12.2017 ob 18:33
Samo za informacijo. Povprečna plača takšnih kardiokirurgov je v ZDA cca. 400.000 USD letno. Če si pa zelo priznan verjetno milijonček ne uteče.
the law1
# 14.12.2017 ob 18:19
Glej ti to. Ameriško privat zdravstvo hodi reševat slovensko socialistično sr**je
Tao3
# 14.12.2017 ob 17:30
@medved1: Na žalost ni odgovor oprema, niti premalo osebja, niti plače. Vse to imajo odlično. Največji problem so ZDRAVNIKI in njihovi medsebojni odnosi. To je res KATASTROFA. Edini razlog, ki bi lahko deloval tudi v REVŠČINI odlično. Očitno imajo polne riti vsega.
vsenior
# 14.12.2017 ob 17:42
Prav škoda, da je prišel le zaradi otroške kardio ŠTALE. Podobno je tudi s področjem kardiologije pri odraslih. Na preiskavo s holterjem se čaka 8 mesecev, na rezultat holterja pa se čaka še 5 mesecev. Zdravniki imajo preveliko moč odločanja, pod krinko strokovnosti, o zdravstvenem sistemu. Ga grobo izkoriščajo, kar ni v korist zdravja pacientov. Zdravniku, ki si je prisvojil da edini odčitava holter teste, ne more nihče NIČ. NOČEJO, ker ga vsi lomijo! Tak način dela predstavlja zlorabo moči, marsikateremu pacientu se je zdravje, med tem čakanjem na rezultat diagnostike, močno poslabšalo.
Tak zdravnik bi moral letet takoj iz službe naravnost v zapor za 300 let.
ApolonDioniz13
# 14.12.2017 ob 19:13
Predpostavljam, da ste si vsi ogledali 1. del dokumentarca Dr. Gregoriča (MMC arhiv). Vsa ostala argumentacija, na tem mestu, je odveč. Velik poklon!

Osebno menim, (priznam ne poznam) da gre v UKCLJ bolj za spopad "EGO tripa" kot ostalega.

Dr. Gregorič je profesionalno dosegel vse in še več, jaz gledamo na to kot njegovo osebno "humanitarno delo" v smislu, da je voljan vložiti svoje znanje, energijo in integriteto, da vzpostavi sistem v katerega je verjel, ga imel rad, dokler ni spoznal kakšen dejansko je.

Verjamem, da rezultati bodo pozitivni, če mu bodo pustili proste roke. Res pa je, da je vprašanje, če je vsem to v interesu. W proste roke!:), če se malo pošalim.

Lep december vsem!
Tao3
# 14.12.2017 ob 18:53
Radoveden, ti misliš, da je to PR, jaz mislim, da je preprosto zgodba uspešnega kirurga, da ljudje ne bodo spet pljuvali "kdo je to za en". Po mojem je bilo pravilno, da so ga predstavili naši javnosti, da ni kr en.
slovenkaaaa
# 14.12.2017 ob 19:23
Seveda najlažje je pri nas študirati zastonj, potem pa kasirat mastne denarce v tujini. Halo? Vsak zdravnik, ki je hodil v državno šolo in pridobil izobrazbo na stroške države, ne bi smel dobiti potnega lista dokler ne odsluži svoj dolg državi.

Kumrovec, zakaj pa bi to veljalo samo za zdravnike? Zakaj ne tudi za računalničarje, strojne inženirje, ekonomiste itd.?
Ples
# 14.12.2017 ob 17:37
Srčni kirurg Igor Gregorič prišel v Slovenijo reševat težave s srčno kirurgijo

Pozdravljam prihod oziroma sodelovanje Gregoriča in to, da se vendarle premika ...
Upam, da je tudi srčen, ne le srčni - ker to manjka.
uros23
# 14.12.2017 ob 19:54
So rekli "Houston, we have a problem"?
xes
# 14.12.2017 ob 19:44
Tao3: Ma Kuštrin pravi da novi direktor ni pravi in da mora biti zdravnik.

Ma koga briga kaj pravi še en večni sindikalist!! Dohtarji naj zdravijo pa pika! Bolnišnice naj vodijo ekonomisti! Dovolj je bilo tega eksperimentiranja z dohtarji/direktorji... so v zadnjih 25 dokazali eno: Nimajo blage o vodenju in niso sposobni vodit bolnišnic, pa pika! Kdo pravi, da mora bit ravno dohtar direktor bolnišnice ali UKC? Je mar šofer direktor LPP? Je smetar direktor komunale? Je natakar/kuhar/sobarica direktor hotela? Ustavit je treba to vesoljno neumnost direktorjev/dohtarjev in konec! Direktor naj bo direktor in dohtar naj bo dohtar! Dovolj je, da ima direktor za pomoč pri odločitvah glede stroke strokovnega direktorja, ki je dohtar, ne rabita bit pa ravno oba dohtarja - to je norost brez primere, ki nas stane tako denar, zdravja celo življenj!!!
3010eur
# 14.12.2017 ob 17:49
Čestitke ... Žalostno je, da se pri nas nekaj premakne samo ko padajo človeška življenja in je že vse daleč prepozno. Pa še takrat ne, če gre za nedotakljive podmukle ozadkarje z žlahtami
xes
# 14.12.2017 ob 18:35
Mene bolj zanima kakšne bodo kaj sankcije... ne smemo pozabit vseh tistih ki so zaradi zdrah med dohtarji umrli! Enostavno ne smemo!! Dovolj je bilo!!!
kon
# 14.12.2017 ob 18:22
Da ne bo pomote. Zelo podpiram gospoda, ki je prišel pomagat. To je predvsem kritika na nas same, ki dopuščamo in volimo tako, da nasedamo populistom in nesposobnežem.
Tao3
# 14.12.2017 ob 17:29
medved1: Vsaj poročilo mednarodne komisije koliko otrok bi lahko rešili, če zdravniki nebi bili medsebojno skregani, zavistni in požrešni preberi. To je bila verjetno kaplja čez rob.

Google išči: mednarodno poročilo ukc otroška kirurgija

Smešno pa je, da so zdravniki sami in vodstvo UKC-ja vseskozi govorili, da je vse v redu. Na srečo je prekipelo vladi in so zamenjali odločevalce in zabrisali trenutno vodstvo čez prag.
dego47
# 14.12.2017 ob 21:03
Jaz mislim,da je prišel zato,ker je Slovenec in bi rad pomagal,samo z temi "drekači",ki nam vladajo in postavljajo vodilne na UKC,mu verjetno ne bo uspelo,ker tukaj je cilj kdo bo več ukradel,za paciente se jim pa j..e.Važno,da je ministrica v treh minutah na vrsti.
medved1
# 14.12.2017 ob 17:23
Žal ulovim samo vsake toliko časa novico, da je srčna kirurgija v katastrofalnem stanju, ampak a mi lahko nekdo po kmečko razloži, kaj je sploh narobe s srčno kirurgijo pri nas? Oprema? Premalo osebja? Plače?
kon
# 14.12.2017 ob 18:01
Mi zmer rabmo enga supermana. V bistvu je pa pr nas čist dobro vemo kaj bi moral popravt sam nočmo ker potem se ne bi dal več po domače delat in s tem trgat vseh sadov, ki prihajajo poleg takega načina dela. Zj bo spet ustanovljen nek poseben oddelek, ki bo (baje) neodvisen, sistemske težave v zdravstvu bojo pa ostale. Dejmo potem nardit poseben oddelek za vsako vrsto področij in težav v kliničnem centru in bo vodstvo tam samo za kazat kameram. K medvedi v živalskem vrtu. Za zabavo bebavemu ljudstvu. No s tem, da je medvedova mesečna plača verjetno nižja. Nardimo bedarijo --> najdemo supermana -->reši svet pred katastrofo --> superman reče ne delat več neumnosti, mi (javnost) prikimamo --> naredimo (novo) neumnost --> v nedogled iste neumnosti.
brehme
# 14.12.2017 ob 21:19
Ko privat zdravstvo iz ZDA pride prav tudi Sloveniji. Odličen človek, ki rad pomaga, take rabimo, hvala g. Gregorič!
nikta19
# 14.12.2017 ob 20:45
Gospod Gregorič sploh misliti ne more v kakšno godljo se spušča. Zavod brez osebja, prostorov, voden na daljavo in z vmešavanjem politike ?
V enem intervjuju je povedal, da v ZDA zasluži okrog milijon na leto - tukaj bo to problem na več nivojih.
ZETAC
# 14.12.2017 ob 20:44
kumrovec@Seveda najlažje je pri nas študirati zastonj, potem pa kasirat mastne denarce v tujini. Halo? Vsak zdravnik, ki je hodil v državno šolo in pridobil izobrazbo na stroške države, ne bi smel dobiti potnega lista dokler ne odsluži svoj dolg državi.

Ja, pa niso samo zdravniki, ki odhajajo, tudi precej sposobnega tehničnega kadra vsakodnevno odhaja v tujino. Kaj, če bi se raje vprašali zakaj odhajajo ter zakaj mi ne znamo pridobiti visoko kvalificiranega kadra iz tujine?
zelda
# 14.12.2017 ob 20:20
Drugače pa je tole glede kirurga Gregoriča zelo dobra novica. Slovenci imamo veliko kadrov v tujini, ki bi bili sposobni popeljati Slovenijo v pravo smer na pravo pot: razvoja in prosperitete.
viljam_s
# 14.12.2017 ob 19:29
Gospod Gregorčič en manjši nasvet. Za SLovence boste dober samo tako dolgo dokler boste reševali ta problem v okviru bolnic v državni lasti. V kolikor boste hoteli ta problem rešiti v okviru privatne bolnice ki opravlja javno službo boste pa postali hudič in največja tarča kritik o tem kako cuzate javno dobro za privatni namen.
Pa še to pozabite da vam bo uspelo karkoli urediti v okviru UKC LJ, ker tam je kralj Zamljarič in stari zakrknjenci, ki jim je vseeno za vas in otroke.
kon
# 14.12.2017 ob 19:10
Zanimivo mi je to, da tukaj vsi hvalite tega človeka (kar je prav) vendar, če bi temu istemu človeku ali nekomu podobnega ugleda, profila, kompetenc ... zaupali vodenje in sistemsko vladanje ter urejanje težav na višjem nivoju bi ga oklicali za fašista, neoliberalca, izkoriščevalca ... in tako dalje. Oz. verjetno sploh ne bi dobil priložnosti za vladanje.
bojfab
# 14.12.2017 ob 17:49
Srčni kirurg Igor Gregorič ... novinarka Zdenka Tomulić ... Bojfab ... Gimnazija Nova Gorica.
DamnDyD
# 15.12.2017 ob 03:06
slorest: V Houstnu je na tisti kliniki obračal milijone, vozil pa avtomobile, da se človeku samo smeje.
To je bistveno za večino Slovencev, če sklepam po številu plusov ob komentarju (n = 32/ 15.12., 3:02)
A ni bolj pomembno, kakšne uspehe je dosegal na strokovnem področju?! Upam, da se izkaže tudi pri nas, čeprav bo delal na daljavo. Ko bodo rezultati, pa lahko vpijemo "big rerspect"! In nič prej!
Bivši uporabnik
# 15.12.2017 ob 01:19
Naivnež.

Z otroško kirurgijo je vse v najlepšem redu. Vprašajte Kendo, Kopača, Pfeiferjevo.
Radio
# 14.12.2017 ob 22:46
@Tao3:

Praviš, da je na srečo prekipo vladi in je zamenjala vodstvo? Lol. Tako kot je tej isti vladi prekipelo in je zamenjala svet zavoda ukc? Tako kot je tej isti vladi prekipelo in je zamenjala Vrhunca? Tako kot je tej isti vladi prekipelo in je namesto Baričiča nastavila Kopača? Tako kot je tej isti vladi prekipelo in je zamenjala člane sveta zavoda? Tako kot je tej isti vladi prekipelo in je zamenjala Kopača? Pa a si ti Milojka? A nisi na bolniški?
MajWill
# 14.12.2017 ob 22:29
Upam, da ga placajo referencam primerno. Nerazumno bi bilo pricakovati takega strokovnjaka in ga placati manj kot 15.000 neto na mesec.
Vem, da se bo marsikateremu zdelo veliko, a na zahodu so place pac neprimerljive z SLO. Lahko pa tak clovek z izkusnjami iz razvitega sveta prinese precej vec pozitivnega kot je njegova placa...
slovenkaaaa
# 14.12.2017 ob 21:17
Drugače pa je tole glede kirurga Gregoriča zelo dobra novica. Slovenci imamo veliko kadrov v tujini, ki bi bili sposobni popeljati Slovenijo v pravo smer na pravo pot: razvoja in prosperitete.

V tujini pa predpostavljaš, da jih ne izobražujejo, kot da so posebna kasta? Poglej Jakliča, samo Oxford in Harvard omenja in se ima dejansko za nadkasto, pa čeprav je moral na Oxfordu ponavljati zagovor doktorata...

https://www.dnevnik.si/1042793646/sloven
ija/tezave-na-beethovnovi-zaradi-tvitov-sodnika-klemna-jaklica-
zelda
# 14.12.2017 ob 20:18
Vse bolj se mi zdi, da je pri nas problem že med samim študijem medicine, če zdravnike bolj kot pacienti in njihovo zdravljenje, zanimajo provizije in lasten ego trip. Tega jih naučijo med študijem, tako kot pravnike, ki tudi zase menijo, da so posebna kasta, čeprav bi v duhu pravice morrli biti še bolj odgovorni.
slovenkaaaa
# 14.12.2017 ob 19:25
Mene čudi, da so ga v ZDA pustili za pol leta oditi v Slovenijo. Tisti, ki pa se sprašujete o tem, koliko je plačan, povejte, koliko se vam zdi njegovo delo vredno. Koliko se vam zdi, da je vredna srčna operacija? To je v situaciji, ko ti je nihče noče narediti... ne računati glede na minimalno plačo, kjer je kandidatov malo morje.
petrap
# 18.12.2017 ob 21:16
@novdarko,
moram reči, da mi nekako zveniš kot neki stardarko, ki ga dobro poznam.
Spominjaš me na tiste politkomisarje, ki so nekdaj "gradili socializem" in so razlagali "ljudskim masam" (danes bi rekli volilcem) nekako takole: mi kot taki, bomo preorali Kras in posejali riž....
Seveda si državljani želimo nekaj podobnega, kot si zapisal. A od lepih fraz, ki jih je morda mogoče še lepše zapisati v programu, je dolga pot do cilja.
Hudič je namreč v podrobnostih tistega, kar si sicer lepo napisal. Ni namreč težko postavljati ciljev in deliti obljub javnosti. Dosegati jih je težko, če ne odpravljaš nakopičenih protislovij, ki so zdravstveni sistem pripeljala tja kjer danes. Ta protislovja izvirajo iz nas samih. Ta protislovja so oblikovala današnji zdravstveni sistem, ki seveda to niti ni. Je prej antisistem.
Mnogo je namreč danes tistih, ki bi radi "reformirali zdravstvo" a nihče tega ne bi storil niti malo na svoj račun. To je temeljno protislovje današnjega zdravstvenega sistema, lastno vsem akterjem v zdravstvu. Tako zdravnikom kot bolnikom, politikom, gospodarstvenikom, itn.
Zato kakršenkoli program katerekoli stranke še ne bo prinesel "pomladi" v naše zdravstvo, če s tem v zvezi ne bo najširšega družbenega konsenza. Da ta ni zelo verjeten vidim že, ko spremljam delo našega parlamenta, medijev, pa tudi že sami komentarji na tem forumu nekaj povedo.
petrap
# 17.12.2017 ob 10:47
Najbrž dr. Gregorič ne prihaja v Slovenijo le za to, da bi služil velike denarce. Za to ima v Ameriki prav gotovo neprimerno večje možnosti. Tudi za slavo, če že hočete.
Morda pa prihaja predvsem zato, da bi nam vsem pokazal, da je potrebno in hkrati lepo, če v življenju kaj narediš tudi za lasten narod ne le zase.
Veš (slovenski) zdravnik svoj dolg?
Dr. Gregorič se ga po mojem zaveda.
vox14
# 15.12.2017 ob 07:37
Upam, da zdrahe na UKC in nesposobnost kadra da se med seboj dogovorijo za normalno delovanje ne bo povzročil "privatizacije" teh, za življenja ljudi kritičnih, storitev.
Jonson
# 14.12.2017 ob 20:42
@Skippy
Saj bo hitro odšel. Težko kakšen zares sposoben zdrži v tej socialistični propalici.

Prenehaj z ideološkim obtoževanjem!

Problem je v ljudeh in njihovi sebičnosti bolj, kot pa v samem sistemu. Ravno zato, ker nekateri zdravniki ideološko nasprotujejo javnem zdravstvu, s svojim delom nalašč zavirajo proces dela, da potem prikažejo, kakor da je problem v sistemu javnega zdravstva.

Gre za ideološke boje, ki jih je treba opustiti!! Zaradi teh bojev trpijo bolniki!
odlekiran
# 14.12.2017 ob 19:46
Pobiram stave...en mesec, tri mesece, pol leta???
topol
# 14.12.2017 ob 19:18
Ustanavljanje novega zavoda je popolnoma trapasto. Ta nova reč nima ne prostorov, ne osebja, ne ničesar. Za srčno kirurgijo je potrebna vrhunska oprema oddelka in operacijske dvorane. To lahko kupijo in nekam postavijo. Nato je treba pridobiti ljudi. Ker ni plačne konkurence, to ni enostavno. Potrebno pa je imeti še 24 urno diagnostiko in laboratorij, ki ju ima kc (oi ima svojega dežurnega radiološkega inženirja ponoči, ker je očitno kc predrag, laboratorij pa je ponoči kc).
Predvidevam, da bo lokacija tega kar v kc ali v bližnji okolici. Stara otroška bi morebiti bila primerna. Potrebno bo nekoga izselit iz prostorov in plačevat najemnino kc -ju.
Kc zagotavlja tudi kuhinjo, vzdrževanje in varovanje objekta, lekarno. Nova bolnišnica potrebuje tudi svojo upravo in administrativne službe. Pridobiti bo potrebno tudi vse certifikate, ki jih kc že ima. Nekaj zaposlenih bo morda delalo za dve ustanovi. (strokovnjaki drugih specialnosti, ki jih kc ima zaradi obsega, mala bolnišnica jih pa ne rabi, (higienik, infektolog, varstvo pri delu, odgovorna oseba za varstvo pred sevanjem, fizioterapevt, rentgenski inženir, dietetik)
Lepo je slišati. Politiki pa itak ne mislijo, temveč govorijo všečno, pa naj stane kar hoče. Kc verjetno res ni najbolje voden, novo bolnišnico iz nič pa tudi ni tako enostavno narediti.
Skippy
# 14.12.2017 ob 18:39
Saj bo hitro odšel. Težko kakšen zares sposoben zdrži v tej socialistični propalici.
Radoveden
# 14.12.2017 ob 18:29
Da človek pride iz Hustona sem, kjer je finančno nadomestilo za njegovo znanje precej drugačno kot pri nas, mi je prvo prišlo na misel, koliko so ga pri nas pripravljeni plačat da uredi zadeve?

Namreč pri Izralcu se je vse zataknilo pri denarju. In od tam dalje je šlo vse k vragu. Ker gospod poceni (verjetno) ni, me zanima samo primerljivost stroška z Izraelcem.

Samo da vidimo koliko so pripravljeni seči v žep, ko voda teče v grlo? Koliko so pripravljeni odpreti denarnico zdaj, ko so sesuli program? Ali je denar še vedno problem?
novdarko
# 18.12.2017 ob 18:04
Slovenska demokratska stranka je pripravila reformni program za slovensko zdravstvo.
Reformni program, ki med drugimi predvideva celovito nadgradnjo ob ohranjanju javnega, solidarnostnega in vzajemnega zdravstvenega zavarovanja, uvedbo zavarovanja za dolgotrajno oskrbo, preoblikovanje javnih zavodov v gospodarske družbe splošnega pomena, konkurenčno okolje in še mnogo drugih pozitivnih sprememb, ki jih bodo bolniki občutili na lastni koži v obliki bistveno krajših čakalnih vrst, boljšega dostopa do izvajalcev zdravstvenih storitev in ugodnejšega plačevanja košarice nabora pravic iz zavarovanja.  
Državljan, pacient in njegove potrebe morajo ponovno postati središče zdravstvenega sistema, denar mora slediti bolniku. Kadrovsko in vsebinsko bomo reorganizirali Ministrstvo za zdravje in ustanovili neodvisno »Agencijo za normative, standarde, kakovost in cene« za določanje standardov in normativov, kakovosti in ekonomskih (poštenih) cen zdravstvenih storitev. Vzpostavili bodo kontrolo sistema kakovosti za vse izvajalce, ti podatki pa bodo dostopni uporabnikom.
Frejfree
# 18.12.2017 ob 17:06
Evo program s katerim se bodo uredile razmere v zdravstvu in skrajšale oz. ukinile čakalne vrste https://www.sds.si/novica/sds-za-cenejse-dostopnejse-zdravstvo-za-vse-14982
Radoveden
# 14.12.2017 ob 19:39
@Tao3,

ja, v najbolj preprosti verziji je seveda samo in nič drugega kot to. Ko je vpletena politika lahko računamo na vse kaj drugega. Hvalospeve se dela, ko so rezultati zaradi katerih je gospod prišel. Nikjer namreč ne piše da je prišel samoiniciativno brez kakršnihkoli kompenzacij kot dobri samaritan v to greznico zapravljat svoj dragoceni čas, ki bi ga lahko porabil za reševanje težav kje drugje kjer ima možnost rezultate dosegati brez vpletanja politike in vseh gnilih klik.
Tao3
# 14.12.2017 ob 18:37
xes: Ma Kuštrin pravi da novi direktor ni pravi in da mora biti zdravnik. Ker bo zdravnik ja res proti zdravnikom kaj delal ... smo videli do sedaj. V 25 letih ...
Rambij
# 18.12.2017 ob 17:29
Takoj podpišem SDSov zdravstveni program, ki predvideva oblikovanje zdravstva na način, iz katerega izhaja tudi strokovnjak dr. Gregorič!
Radoveden
# 14.12.2017 ob 18:45
Namreč sumljiv mi je PR pred prihodom gospoda. "Navdihujoča zgodba...". Je potrebno ustvariti pozitivno mnenje v javnosti, da bo lažje prenest podatek o ceni? Dober prvi vtis zaleže za dolgo. V reference ne dvomim, ni štos v tem, a čemu PR preden je sploh karkoli naredil v SLO. Samo to.
Boby21
# 14.12.2017 ob 18:50
V prihodnje pa naj bi ustanovili nov center za zdravljenje otrok in odraslih, ki bo deloval samostojno.

Nisem prepričan, da ne gre spet za nateg. Najprej bo pomagal, sicer kot pravi lahko korespondenco in razprave opravljaš tudi če nisi prisoten, torej bo v ZDA. Ko bo pa nov center postavljen, bo pa seveda samoplačniški, kardiolog te bo pregledal v UKC, to gre na zavarovalnico, potem pa te bo poslal v nov center, kjer pa boš ob jurja evrov takoj ko boš prestopil prag centra, še preden te bo receptorka sploh vprašala kaj tam delaš. In potem bomo čez par let ugotovili, da je vsa oprema, ki je bila prej v UKC in last vseh nas, zdaj v novem centru, ki pa bo vse zanikal. In bomo davkoplačevalci ponovno opremljali kadiologijo na UKC.
Bivši uporabnik
# 14.12.2017 ob 17:39
Seveda najlažje je pri nas študirati zastonj, potem pa kasirat mastne denarce v tujini. Halo? Vsak zdravnik, ki je hodil v državno šolo in pridobil izobrazbo na stroške države, ne bi smel dobiti potnega lista dokler ne odsluži svoj dolg državi.
Kazalo