Zdravje
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 1 glasov Ocenite to novico!
V UKC-ju mrzlično iščejo rešitve in strokovnjake doma in v tujini. Foto: BoBo

Dodaj v

Informacije o zdravljenju srčnih bolezni pri otrocih po novem prek e-naslova

Starši in skrbniki lahko pišejo na: info.otroskakardio@kclj.si
15. maj 2018 ob 15:38
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

UKC Ljubljana je vzpostavil elektronski naslov, na katerega lahko pišejo starši in skrbniki, ki želijo pojasnila v povezavi z zdravljenjem srčnih bolezni pri otrocih na pediatrični kliniki. Program otroške srčne kirurgije se znova spoprijema s pretresi.

Spomnimo, da je vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je v preteklem tednu prejelo odpovedi treh kardiologov iz službe za otroško kardiologijo, kjer zdaj ostaja le še ena zdravnica, ki ji pogodba o zaposlitvi poteče približno čez en mesec. Generalni direktor UKC-ja Aleš Šabeder je v četrtek povedal, da iščejo mogoče rešitve znotraj zavoda, države in tudi v tujini, obstaja pa tudi možnost ukinitve programa.

Iščejo torej rešitve in strokovnjake doma in v tujini, ministrstvo za zdravje pa vidi rešitev predvsem v novoustanovljenem Nacionalnem inštitutu za otroške srčne bolezni. Državna sekretarka na ministrstvu Ana Medved je v preteklem tednu zagotovila, da je ustanavljanje inštituta tako daleč, da bo zagotovo začel delovati najpozneje do 1. julija.

Pri tem pa je Medvedova opozorila, da je vzpostavljanje inštituta zahtevno tudi zaradi tega, ker je v programu otroške srčne kirurgije čedalje manj strokovnjakov v UKC-ju Ljubljana in na splošno v Sloveniji.

Novi e-naslov za pojasnila o zdravljenju srčnih bolezni pri otrocih na ljubljanski pediatrični kliniki je sicer info.otroskakardio@kclj.si.

G. K.
Prijavi napako
Komentarji
kapljač
# 16.05.2018 ob 10:14
Zdravniki odhajajo ker jim je tako nekdo naročil?
In jim je vseeno če otroci s tovrstno okvaro nimajo oskrbe ?
Vojaki v letnih čevljih gredo v zimi na pohod, ker jim je tako nekdo naročil?
In pozebejo, čeprav jim ne bi bilo treba.
Na Počku streljajo tudi v poznih urah,kljub drugemu dogovoru, ker je nekomu "negdo" nekaj naročil? Zgolj da se javnost zgraža!
Naenkrat se pokvarijo trije motorji ladje Triglav, ker je bilo tako nekomu naročeno?
In pokažemo našo ranljivost.
"Vsaka fara" ustanavlja svojo stranko in gre na volitve ker jim je nekdo tako naročil?
rz drobitvijo države z veliki številom občimn smo državo razmontirali. sedaj hočemo razmontirat še oblast.
Pa sej to je "čista norost", a ljudje sploh nimajo več svoje volje? Vse kar s e jim reče, naredijo brez trohice občutka krivde. Krivi so pa drugi? ( Nasvidenje v naslednji vojni)
amigo
# 15.05.2018 ob 16:06
Namesto, da iščejo strokovnjake doma in v tujini, bi naj poskusili zadržati tiste, ki so najavili odhod,
Kazalo