Novo mesto naj bi relativno kmalu dobilo nov urgentni center. Foto: BoBo
Novo mesto naj bi relativno kmalu dobilo nov urgentni center. Foto: BoBo

V okviru projekta - gre za prvo fazo novogradnje - bosta zgrajena klet in pritličje, objekt pa se bo navezoval na obstoječe prostore bolnišnice. Pritličje bo v celoti namenjeno urgentnemu centru, v kleti pa so predvideni prostori za reševalno postajo, garderobe, sanitarije in nekateri drugi pomožni prostori za zaposlene, ki jih bo financirala bolnišnica, navajajo v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Ob tem na ministrstvu za zdravje napovedujejo, da bo naložba omogočila večjo organizacijsko učinkovitost, saj se bodo združile primarne, bolnišnične internistične in kirurške urgentne službe ter se bodo skrajšale transportne poti. Poleg tega bo rešila tudi težavo neprimernih prostorov, v katerih se zdaj izvajajo dejavnosti.
Z uresničitvijo projekta se bo povečala učinkovitost, izboljšala dostopnost in zvišala strokovna raven izvajanja neprekinjene nujne medicinske pomoči za uporabnike storitev službe nujne medicinske pomoči z gravitacijskega območja Splošne bolnišnice Novo mesto, so še zapisali.