Pretresljiva kampanja je v javnosti dvignila veliko prahu. Foto: Reuters
Pretresljiva kampanja je v javnosti dvignila veliko prahu. Foto: Reuters

Carova je po poročanju BBC-ja umrla že 17. novembra, potem ko so jo zdravili zaradi akutne bolezni dihal, je novinarjem sporočil njen fant, švicarski pevec Vincent Bigler. Ob tem je dodal, da natančnega vzroka smrti ne pozna. Tudi ni jasno, zakaj je trajalo toliko časa, da je javnost izvedela za njeno smrt.
Carova je bila leta 2007 zvezda plakatov za kampanjo proti anoreksiji, a oglasi so bili v številnih državah prepovedani. Kampanja se je zgodila v času, ko je v modnem svetu potekala burna razprava o uporabi "ultrasuhih" manekenk na modnih brveh.
Obraz suhosti
Dekle je takrat za agencijo AFP povedalo, da se ji je zdela kampanja dobra priložnost, da uporabi svoje trpljenje kot zgovorno sporočilo javnosti. "S tem dam lahko končno podobo tistemu, kar predstavlja suhost in nevarnosti, h kateri vodi - to je smrt," je dejala.
1,65 metra visoka manekenka je med kampanjo tehtala 32 kilogramov.
Po besedah igralske inštruktorice Carove je 28-letnica umrla po vrnitvi v Francijo s službene poti v Tokio. Pogrebna slovesnost je bila prejšnji mesec v Parizu v najožjem družinskem in prijateljskem krogu.
Bigler je švicarski medijem povedal, da je bila Carova zaradi bolezni dihal v bolnišnici 15 dni, poleg tega pa da je bila v zadnjem času tudi zelo utrujena.