Za zdravje mladih
slice
V Mariboru nov projekt zgodnje obravnave otrok s posebnimi potrebami
Pilotni projekt razvojne ambulante, 14. november 2018 ob 09:41 V mariborskem zdravstvenem domu od julija lani izvajajo poskusni projekt zgodnje obravnave otrok s posebnimi potrebami.
1
Bi zmogli teden brez zaslonov?
11
12. junij 2018 ob 17:06 Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije je pripravilo pobudo za teden brez zaslonov. V izbranem tednu bodo starši in otroci prosti čas preživeli brez televizije, tablic, prenosnih telefonov.
Študentje na svojih kosilih zaužijejo preveč transmaščob in soli
54
22. marec 2018 ob 13:44 Ugotovitve raziskave, ki so jo pri Zvezi potrošnikov Slovenije opravili v okviru projekta Študent - veš, kaj ješ, kažejo, da so na študentskem jedilniku pogosto predvsem ocvrta in pečena hrana ter ...
Rdeči baloni za otroke z redkimi boleznimi
7
3. marec 2018 ob 15:12 Zavod 13 iz Maribora je ob mednarodnem dnevu redkih bolezni v 12 mestih po Sloveniji organiziral vseslovenski pohod z rdečimi baloni. Rdeči baloni so simbolično povezali 1.500 ljudi.
Učitelji slabo usposobljeni za delo s težavnimi mladostniki
81
19. januar 2018 ob 10:17 Zadnjih pet let je pri mladostnikih zaznati vedno več osebnostnih motenj, predvsem čustvene nestabilnosti.
Na Debeli rtič prihaja nova ambulanta za otroke z avtizmom Po kratkem zaprtju zaradi vzdrževalnih del so vrata zdravilišča in letovišča na Debelem rtiču spet odprta. Letos napovedujejo nove projekte.
9
Gibalne sposobnosti deklet so boljše kot v preteklosti, fantov pa slabše Po ugotovitvah ljubljanske fakultete za šport so gibalne sposobnosti fantov v povprečju za 1,7 odstotka skromnejše, deklet pa za 4,1 odstotka boljše kot leta 1990.
50
Tradicionalni slovenski zajtrk krepi kulturo zajtrka in zdrave prehrane V petek bo ob medu, maslu in jabolkih tradicionalni slovenski zajtrk združil več kot 260.000 otrok v vrtcih in šolah, kar že kaže pozitivne rezultate.
11
Šole bi sistematske preglede otrok prepustile staršem, zveza staršev poziva k ureditvi razmer Ravnanje šol, da k izvedbi sistematskih zdravstvenih pregledov vključijo starše in da šole zgolj prepošljejo naslove staršev otrok, je v nasprotju z zakonodajo, menijo v Zvezi aktivov svetov staršev ...
39
Slovenija žanje uspehe pri zmanjševanju deleža debelih otrok in mladostnikov Delež čezmerno prehranjenih in debelih otrok in mladostnikov se v Sloveniji od leta 2011 znižuje, vendar je pot do želenega uspeha še dolga, pravijo raziskovalci ekipe SLOfit z ljubljanske fakultete ...
62
TV Slovenija je edina zmanjšala obseg oglaševanja prehranskih izdelkov Zveza potrošnikov ugotavlja, da je oglaševanja živil z nezdravim prehranskim profilom več na komercialnih televizijah kot na javni televizij i.
34
Probiotična terapija za vsaj štiri leta odpravi alergijo na arašide Nova oralna terapija zdravljenja alergije na arašide, pri kateri otrokom dajejo probiotike s proteini arašidov, je učinkovita vsaj štiri leta, ugotavlja študija.
16
Za manj debelih otrok: s smernicami nad oglaševanje nezdrave hrane Oglaševanje nezdrave hrane vpliva na oblikovanje prehranjevalnih navad pri otrocih, opozarjajo pristojni, raziskava pa medtem ugotavlja, da so v zadnjem letu v časovnih terminih, namenjenih otrokom, ...
52
Zdrava prehrana, dovolj gibanja in spanja - recept za zdravo telo Čas pouka za učence pogosto pomeni tudi obdobje, ko veliko sedijo, imajo manj časa za zdravo prehranjevanje, gibanje in spanje ter so bolj izpostavljeni stresu.
1
Za zdravje smo odgovorni vsi Čeprav gre za "najbolj zdravo" starostno populacijo, ki večinoma še ne čuti posledic nezdravega življenjskega sloga, se danes zavedamo, da lahko nezdrave izbire v otroštvu in mladosti povzročijo ...

Opis projekta

Za zdravje mladih je projekt, ki deluje v smeri preprečevanja bolezni povezanih z življenjskim slogom pri otrocih in mladostnikih. Mladi so vključeni v planiranje, izvedbo in vrednotenje projektov v sodelovanju s strokovnjaki na različnih področjih delovanja – javno-zdravje, raziskovanje, izobraževanje, informiranje in promocija. Več ...

Kazalo